© Ubisoft

Ubisoft werkt aan 'volle remake' gameklassieker Splinter Cell

Beeld uit Splinter Cell (2002)

Meer dan een remaster

Ubisoft werkt aan 'volle remake' gameklassieker Splinter Cell

15-12-2021 19:15 Laatste update: 19:22

Ubisoft werkt aan een remake van de klassieke schietgame Splinter Cell. De game wordt helemaal vanaf de grond af aan opnieuw opgebouwd.

De game wordt gemaakt door Ubisoft Toronto, dat eerder al de game Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist maakte, schrijft Ubisoft in een blogpost. Daarnaast werkte de studio uit Toronto aan de laatste twee Far Cry-games.

De remake bevindt zich nog 'in een vroege stadium' van het project. Producer Peter Handrinos doet in de blogpost dan ook een oproep aan ontwikkelaars die mee willen doen om te solliciteren.

Thriller-auteur Tom Clancy richtte in 1996 zijn eigen gamestudio op, Red Storm Entertainment. Het bedrijf werd in 2000 overgenomen door Ubisoft, dat sindsdien vele titels uitbracht onder de titel 'Tom Clancy's'. Niet al deze games zijn gebaseerd op boeken van de inmiddels overleden schrijver. 

Licht en schaduw

Sluip- en schietgame Splinter Cell kwam in 2002 op de markt. In het spel ben je een spion, Sam Fisher, die naar Georgie wordt gestuurd om twee verdwenen CIA-agenten te vinden. 

Destijds werd de game geroemd om zijn lichteffecten en gebruik van schaduwen. Je moet handig gebruikmaken van donkere plekken om uit het zicht van vijanden te blijven.

Het is niet de bedoeling dat het spel helemaal wordt aangepast aan de wensen van de moderne markt - er komt dus geen open wereld, aldus de makers. De nadruk komt weer op licht en donker te liggen. Het spel wordt in Ubisofts eigen Snowdrop engine gebouwd, dezelfde software achter de The Division-games van Ubisoft.

Giftige werkcultuur

De Franse gamegigant ligt sinds afgelopen jaar onder vuur nadat verhalen uitlekte over een giftige werkcultuur waarin vrouwen regelmatig seksueel geïntimideerd werden. Ubisoft Toronto-oprichter Maxime Béland moest in de nasleep van dit schandaal het veld ruimen.