Oprichter OnlyFans stapt op, wordt adviseur
Sociale media

Oprichter OnlyFans stapt op, wordt adviseur

21-12-2021 20:24 Laatste update: 20:31

Tim Stokely, oprichter van OnlyFans, stapt op en geeft het ceo-stokje door aan persvoorlichter Ami Gan. OnlyFans is een betaald sociaal medium waar makers exclusieve content kunnen delen met hun fans.

Stokely besloot zelf om op te stappen, aldus Gan, die in 2020 hoofd marketing en perscommunicatie werd van OnlyFans. Het tweetal werkte sindsdien veel samen, schrijft Bloomberg.

Het sociale medium werd in 2016 door Stokely opgericht. Het maakte in de jaren daarop vooral naam als platform voor sekswerkers. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

In de eerste maanden van de coronapandemie werd OnlyFans ontdekt door een mainstream publiek. Popsterren, acteurs en andere beroemdheden zette massaal hun eigen accounts op om een zakcentje te verdienen. Ook bekende Nederlanders als GTST-ster Ferry Doedens trokken naar OnlyFans.
 

OnlyFans stopte bijna met seksuele content

De groeiende populariteit leidde echter ook tot negatieve aandacht. Toen betalingsverwerkers als MasterCard halverwege dit jaar druk legden op het platform, besloot OnlyFans seksueel getinte content te verbieden. Gebruikers reageerden zo hard op deze beslissing dat het bedrijf het nieuwe beleid een week later weer introk.

OnlyFans behaalde dit jaar zo'n 1,2 miljard dollar (1 miljard euro) in omzet, tegenover 375 miljoen dollar (332 miljoen euro) het jaar ervoor, aldus Axios. Stokely blijft aan als adviseur. Hij maakte niet bekend waarom hij opstapt.

Het is nog niet duidelijk of Gan grote beleidswijzigingen zal doorvoeren.