Meer techbedrijven zeggen grote beurs CES af vanwege omikron
CES 2022

Meer techbedrijven zeggen grote beurs CES af vanwege omikron

23-12-2021 06:59 Laatste update: 07:08

Meerdere grote techbedrijven hebben hun deelname aan de Consumer Electronics Show (CES) begin januari afgezegd vanwege de omikronvariant van het coronavirus. Voorlopig gaat de grootste techbeurs ter wereld nog wel door.

De CES, die jaarlijks plaatsvindt in Las Vegas, staat momenteel nog altijd op de agenda voor begin januari. Vorig jaar vond de grootste techbeurs ter wereld volledig digitaal plaats.

Op dinsdag annuleerden bedrijven als Facebook-moeder Meta, Amazon, T-Mobile en Twitter, hun deelname aan de fysieke beurs. Woensdag volgde Lenovo en maakten ook grote techmedia als CNET, The Verge en TechCrunch bekend geen journalisten te sturen naar de CES.

Vaccinatie verplicht

De organisatie van de CES herinnert deelnemers eraan dat ze volledig ingeënt moeten zijn tegen Covid-19 als ze fysiek aanwezig willen zijn. Verder is het dragen van mondkapjes verplicht en zijn er maatregelen voor het houden van voldoende afstand. Ook raadt de organisatie deelnemers aan om zich te laten testen op corona "voor vertrek naar Las Vegas en binnen 24 uur na het betreden van een CES-locatie".

Grote Nederlandse delegatie

Naast de afzeggers zijn er ook bedrijven zoals autoproducent General Motors, die zeggen dat er nog niets is veranderd aan hun eerdere toezegging te komen. Google-moeder Alphabet zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden.

Wat de Nederlandse delegatie doet is nog niet duidelijk. Aan de afgelopen online-editie deden meer dan negentig Nederlandse bedrijven mee. Daarmee was het de grootste Nederlandse delegatie ooit op de CES.

De CES begon in 1967. Bekende technologieën die er ooit werden onthuld zijn de videorecorder, de cd-speler, HD-televisie, de Xbox en de Blu-ray-dvd.

Kijk ook: muziek luisteren in high-res