© LG Display

LG toont massagestoel en hometrainer met gebogen oled-schermen
Game of OLED-Thrones

LG toont massagestoel en hometrainer met gebogen oled-schermen

23-12-2021 13:42 Laatste update: 07-01-2022 15:11

LG heeft op vooruitlopend op de techbeurs CES twee nieuwe concepten onthuld: een kantelbare massagestoel met draaibare, gebogen oled-tv, en een hometrainer met een langwerpig, gebogen scherm.

LG heeft een lange geschiedenis van opvallende conceptproducten die op beurzen worden onthuld. De oprolbare tv was er eentje, al haalde die uiteindelijk wel de winkel voor 100.000 euro. Dit keer toont de schermtak LG Display twee opvallende producten, te beginnen met de massagestoel met tv.

Het opvallende meubel is cirkelvormig en bevat een fauteuil en een gebogen 55-inch LG oled-tv. Die tv hangt volgens LG op de perfecte afstand tot het hoofd van de kijker in de stoel, met een kromming van 1500R die moet zorgen voor "de optimale kijkervaring". Omdat het scherm en stoel één meubel zijn, kan de kijker de stoel in liggende stand zetten zonder dat de kijkhoek verandert. Het scherm kan met een druk op de knop worden gedraaid van horizontaal naar verticaal.

Massages

De concept-tv is door LG gemaakt in opdracht van een Koreaanse fabrikant van massagestoelen, meldt The Verge. Volgens LG wordt de stoel verder ontwikkeld en uiteindelijk verkocht door dat bedrijf.

De conceptversie bevat nog geen massagefunctie, wel is de stoel al voorzien van verschillende speakers voor surround sound.

Hometrainer van de toekomst

LG Display liet ook een sportieve toepassing van zijn buigzame tv's zien. Het Virtual Ride-concept is een hometrainer met een langwerpig, gebogen scherm dat zich uitstrekt van voor tot boven de fiets. Dat effect wordt bereikt door drie 55-inch oled-schermen rechtopstaand boven elkaar te zetten, waarbij het middelste scherm gebogen is.

Het concept moet volgens LG het effect geven dat de gebruiker buiten fietst, met beelden van de weg voor je en boven je hoofd beelden van boomtakken. LG ziet in de opstelling een alternatief voor VR-brillen, die ook al worden gebruikt om hometrainers afwisselender te maken.

Muziek in hogere kwaliteit: hoor je het verschil?