Techbeurs CES 2022

Razer brengt tóch mondmasker met stemversterking uit

© Razer

razer masker zephyr pro versterking
5 januari om 18:36
Laatste update: 5 januari om 19:17

Teleurgesteld dat het oorspronkelijke Zephyr-mondkapje van Razer geen stemversterking had? Voor 50 dollar extra kun je straks harder praten via de Zephyr Pro, kondigde het bedrijf vandaag aan op de CES-beurs in Las Vegas.

Razer kondigde het futuristische masker vorig jaar aan op de vorige editie van de toonaangevende CES-beurs. De Zephyr heeft kleine ventilatoren, RGB-lichteffecten en N95-filters en oogt in alle opzichten als een product uit een post-apocalyptisch tijdperk.

In eerste instantie ging het gerucht al dat dit masker ook een stemversterker zou hebben, zodat de drager beter verstaanbaar zou zijn. Bij de uiteindelijke Zephyr, in Nederland te koop voor 110 euro, was de versterker echter nergens te bekennen. 

Volgens Razer kwam dat omdat het masker anders te zwaar werd. Ook zou de batterij te snel leeglopen.
 

Duurdere pro

Voor wat extra geld - in de Verenigde Staten 50 dollar meer dan de oorspronkelijke prijs van 100 dollar - is het masker straks wel met stemversterker te krijgen. Razer kondigde op CES 2022 vandaag de Zephyr Pro aan, een versie van het mondmasker met een knop om je stem harder te laten klinken.

Een druk op de knop versterkt je stem tot zo'n 60 decibel, de normale sterkte van je stem bij een gesprek. Verwacht dus niet dat je meteen een omroeper op het station kan nadoen.

Pro weegt evenveel

De Pro weegt net zoveel (206 gram) en heeft een even grote batterij als de oorspronkelijke versie. In gesprek met The Verge zegt Razer de roosters voor de luidsprekers lichter te hebben gemaakt. 

Het is nog niet bekend wanneer het masker ook daadwerkelijk te koop is. De oorspronkelijke Razer Pro is sinds oktober vorig jaar te krijgen.

De Bright-bloopers van 2021