netflix animatiereeks scott pilgrim vs the world
Culthit

'Netflix werkt aan anime van gamestripreeks Scott Pilgrim'

8 januari 2022 om 08:59
Laatste update: 10 januari 2022 om 10:33

Netflix werkt aan een geanimeerde versie van Scott Pilgrim vs. The World, de videogamestrip die in 2010 al eens werd verfilmd.

De gelijknamige film van regisseur Edgar Wright werd in eerste instantie slecht ontvangen, maar ontwikkelde zich tot een culthit onder liefhebbers van geekcultuur. De Canadese Scott Pilgrim wordt verliefd op een meisje, Ramona Flowers, maar moet met haar zeven exen vechten om bij haar te kunnen blijven.

Zowel de film als het stripboek staan bol van verwijzingen naar gamecultuur. Ook verwerkte schrijver Bryan Lee O'Malley veel manga-invloeden in zijn werk.

Animatieserie van oorspronkelijke makers

Netflix werkt volgens bronnen van The Hollywood Reporter aan een animeserie op basis van de strip. Schrijver O'Malley zou aan boord zijn, net als filmregisseur Edgar Wright en zijn zakenpartner Nira Park. Animatiestudio Science Saru, bekend van de anthologiereeks Star Wars: Visions, zou de animatie gaan doen.

Het is niet bekend hoe lang de serie zal worden, of wanneer deze op televisie te zien is.

Fans van de reeks kunnen wel al aan de slag met de game, Scott Pilgrim vs. The World: The Game (2010). Uitgever Ubisoft redde dit spel vorig jaar van de vergetelheid, nadat de zeer positief besproken game in 2014 zonder verklaring uit de winkels werd gehaald.
 

Dit verwachten we aan tech in 2022