Slimme speakers

Apple HomePod Mini

© Apple

bright stuff koopgids beste slimme speaker smart speaker geluid apple homepod mini
4 januari om 16:14
Laatste update: 1 april om 14:41

De HomePod Mini is voor Apple-gebruikers een heerlijke, vrij betaalbare speaker met een betere kennis van muziek dan van algemene zaken.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

De HomePod Mini is de tweede slimme speaker van Apple, na de originele HomePod die inmiddels niet meer gemaakt wordt. Die HomePod is groter, klinkt ook voller maar werkt in wezen hetzelfde. Dat wil zeggen: het is op de eerste plaats een moderne speaker, niet per se een smart speaker zoals de luidsprekers van Google of de Amazon Echo-speakers. Anders gezegd: HomePod is Apple's antwoord op Sonos.

De HomePod Mini is met zijn prijs van iets meer dan 100 euro aantrekkelijker om te proberen dan zijn grote voorganger. De voordelen blijven voor Apple-gebruikers hetzelfde: een hele laagdrempelige speaker voor AirPlay, Apple Music en zelfs Apple TV. Die lijst tekent ook meteen de tekortkoming van de HomePod Mini: hoe meer Apple-producten je gebruikt, hoe meer waar voor je geld deze speaker is.

Heb je alleen een iPhone en gebruik je Spotify, dan is de HomePod Mini een leuke, simpele AirPlay-speaker. Tik met je iPhone tegen de HomePod, en je muziek 'springt' als het ware naadloos van je iPhone naar de HomePod – leuke party trick. Gebruik je ook Apple Music dan kan je de HomePod Mini gewoon vragen een bepaald nummer te spelen, een bepaalde artiest of een afspeellijst.

Heb je twee HomePod Mini's en een Apple TV, kun je HomePods als draadloos geluidssysteem gebruiken. En regel je je smart home-gadgets via Apple's HomeKit-platform, dan stuur je alles makkelijk via Siri op de HomePod Mini aan.

Siri werkt inmiddels in het Nederlands op de HomePod Mini, al is de muziekkennis van de Engelstalige Siri nog wat beter. De HomePod Mini is vooral goed in muziek afspelen en het smart home bedienen. Uitgebreide vragen werken een stuk minder goed: de HomePod is voornamelijk een speaker met wat slimme aspecten. Maar gebruik je veel producten en diensten van Apple en heb je weinig algemene vragen aan je speaker, dan is de HomePod Mini een snelle, betrouwbare en toekomstbestige speaker – met prima geluid voor zijn kleine softbal-formaat.

De HomePod Mini is er in lichtgrijs, zwart, blauw, geel en oranje en heeft een introductieprijs van de HomePod Mini is 109 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijzen.

Pluspunten:Minpunten:
  • Leuk, compact ontwerp
  • Uitstekende Apple-integratie
  • Grote muziekkennis
  • Goede ondersteuning
  • Prima geluid voor formaat
  • Vooral leuk voor Apple-gebruikers
  • Siri buiten muziek niet erg slim

Lees meer over:

Deel via