bright stuff koopgids beste tablet iPad pro 2021 m1 miniled
Tablets voor werk

Apple iPad Pro (2021)

4 januari om 16:14
Laatste update: 7 maart om 15:46

De iPad Pro is een beest van een machine. Een bloedsnelle chip, een fantastisch beeldscherm en minstens zo belangrijk: een steeds beter besturingssysteem.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

De iPad wordt al sinds zijn introductie achtervolgd door de vraag: kan je er wel echt werk op verzetten? Dat ligt nog steeds vooral aan het soort werk: aan deze iPad zal het in ieder geval niet liggen. De iPad Pro heeft voor het eerst dezelfde chip als een MacBook, de rappe Apple M1-chip. Die chip eet zware berekeningen voor zijn ontbijt en mooie games voor de lunch – een beest van een chip waardoor werkelijk alles wat je met deze iPad doet, soepel en snel gaat.

Het ziet er bovendien geweldig uit – vooral op de grotere 12,9 inch iPad Pro. Dat grotere model heeft een zogenoemd Liquid Retina XDR‑display. Dat dat is een mini-led-scherm, oftewel een lcd-scherm met een contrast dat vlakbij het oneindige contrast van oled ligt. Maar zonder de nadelen van oled: geen inbranders dus, en een hogere helderheid. Beide formaten van de iPad Pro bieden een zogenoemd ProMotion-scherm: tot 120Hz-beeldverversing, dynamisch aangepast zodat alles zo soepel mogelijk oogt.

Dat ProMotion-scherm werkt geweldig in combinatie met de Apple Pencil, de stylus van Apple. De strepen op het scherm hikken niet achter de punt van de stylus aan, maar volgen direct en vloeiend. Zeker voor tekenaars is de iPad Pro geweldig, maar de toepassingen zijn inmiddels eindeloos. 'Kan de iPad mijn laptop vervangen?' – het antwoord op die vraag is inmiddels: 'waarschijnlijk wel'.

iPadOS is een stuk uitgebreider geworden. Meerdere apps naast elkaar, slepen van afbeeldingen en bestanden van het ene naar het andere venster, ondersteuning voor muizen en trackpads: het zit er allemaal in. Er zijn zelfs volwaardige Adobe-apps voor de iPad Pro. En met een 5G-versie werk je naadloos waar je maar wil, zonder gedoe.

iPadOS wordt bovendien per jaar beter en uitgebreider. Is de iPad Pro daarmee een volwaardige vervanger voor de MacBook Pro? Ja en nee – dat ligt echt heel erg aan wat je er mee doet. Belangrijker is: per jaar komt de iPad Pro meer bij de MacBook in de buurt, en per jaar daalt zelfs voor professionele gebruikers de noodzaak van een klassieke Mac. De iPad Pro voelt op alle vlakken als een computer uit de toekomst die je nu kan gebruiken.

De iPad Pro 11 inch is er vanaf 899 euro met 128GB opslag, de iPad Pro 12,9 inch is er vanaf 1219 euro met 128GB opslag. Check Belsimpel voor de actuele prijzen.

Pluspunten:Minpunten:
  • Bloedsnelle M1-chip
  • Geweldig miniled-scherm
  • 120Hz-beeldsnelheid
  • Hoogwaardige accessoires
  • iPadOS steeds completer
  • iPadOS blijft beperkt
  • Inclusief accessoires vrij duur

Lees meer over:

Deel via