'Instagram test zelf samenstellen van foto's op je profiel'
Nieuwe functie

'Instagram test zelf samenstellen van foto's op je profiel'

11-01-2022 18:06 Laatste update: 18:22

Instagram test op dit moment een functie waarmee gebruikers zelf kunnen bepalen welke fotoblokjes op welke volgorde te zien zijn op je profiel.

Dat ontdekte Alessandro Paluzzi die vaker nieuwe testfuncties van sociale mediabedrijven opduikt. De nieuwe optie zou via de profielinstellingen te vinden zijn.

Op screenshots die Paluzzi plaatste is een 'Edit Grid'-knop te zien. Klik je daarop, dan krijg je de fotoblokjes van je profiel te zien.

Vervolgens kun je blokjes oppakken en naar een andere plek toe slepen. Op die manier kun je bijvoorbeeld andere foto's bovenaan laten zien, waar ze het meeste opvallen, of foto's die je liever wegmoffelt ergens onderaan plaatsen.

Meer opties feed

Instagram maakte vorige week bekend dat ze de Instagram-feed weer onder handen gaan nemen. Gebruikers krijgen straks de keuze om ofwel alle foto's van accounts die ze volgen op chronologische volgorde te bekijken, ofwel alleen foto's van hun favoriete accounts te zien.

Ook blijft het mogelijk om Instagram op de inmiddels bekende wijze te bekijken. Dat betekent dat Instagram beslist op welke volgorde jij foto's krijgt te zien. Het platform plaatst dan ook suggesties in je feed.

Wanneer deze functie in gebruik wordt genomen is nog niet bekend, maar het is waarschijnlijk binnenkort. Over de nieuwe opties voor je profiel is nog minder bekend.