'Sony blijft PlayStation 4 produceren vanwege chiptekort'
PlayStation

'Sony blijft PlayStation 4 produceren vanwege chiptekort'

12-01-2022 08:29 Laatste update: 08:29

Sony gaat dit jaar door met het maken van de PlayStation 4-spelcomputers. Door het wereldwijde chiptekort en problemen met de toeleveringsketen lukt het Sony niet om voldoende PlayStation 5's te maken.

Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen. De PlayStation 5 is al sinds de release in november 2020 vrijwel continu uitverkocht. In het derde kwartaal verkocht Sony 3,3 miljoen stuks van de PS5 en 200.000 exemplaren van de PS4.

Sony heeft nooit officieel gezegd dat het zou stoppen met het maken van de PS4, maar volgens ingewijden was het oorspronkelijk de bedoeling dat dit eind 2021 zou gebeuren. De oudere spelcomputer maakt gebruikt van minder geavanceerde chips en is makkelijker te produceren.

Sony heeft sinds 2013 meer dan 116 miljoen PS4's verkocht. De spelcomputer levert nog steeds een flink deel van de inkomsten van Sony's gamedivisie dankzij abonnementen en de verkoop van games.

Chiptekort

Sony heeft onder meer last van het wereldwijde chiptekort, net als veel andere makers van gadgets en andere producten met chips, zoals auto's. Het Japanse bedrijf erkende vorig jaar al dat de verkrijgbaarheid van de PS5 de komende tijd niet veel beter zou worden.

Review Playstation 5