Fortnite vanaf deze maand weer te spelen op iOS (via een omweg)
Streaming

Fortnite vanaf deze maand weer te spelen op iOS (via een omweg)

13-01-2022 18:28 Laatste update: 18:35

Fortnite is vanaf deze maand weer te spelen op iOS apparaten - via een omweg, een bètatest van streamingdienst GeForce Now.

Nvidia, het bedrijf achter GeForce Now, werkt al sinds eind 2020 aan een versie van Fortnite die naar iPhones en iPads te streamen is. De gesloten beta van deze mobile versie van Fortnite start vandaag.

Geïnteresseerden kunnen zich op de website van Nvidia opgeven voor de beta. Zowel gratis als betalende gebruikers krijgen de kans om later deze maand Fortnite uit te proberen via de GeForce Now-app.

De populaire game verdween in augustus 2020 uit de App Store. Maker Epic Games introduceerde toen een eigen betaalmethode in het spel, waardoor het bedrijf de commissie op aankopen in de App Store wist te omzeilen.

Sindsdien is de game niet meer op iOS-apparaten te downloaden. Apple en Epic Games zijn nog steeds in een rechtszaak met elkaar verwikkeld rond het voorval.

Touchscreen-versie

Fortnite is al langer onderdeel van GeForce Now, maar was alleen nog in desktopvorm te spelen op Android en pc. De nieuwe versie is gericht op smartphonegebruikers en maakt gebruik van het touchscreen.

Apple staat niet toe dat gamestreamingdiensten zoals GeForce Now via apps in de App Store werken, tenzij ze elke afzonderlijke game laten controleren door de platformhouder. Daarom koos onder andere Nvidia ervoor om met een zogenoemde native web-app te werken, die eenvoudig via de Safari-webbrowser kan worden opgestart.

GeForce Now hoeft dus niet via de App Store gedownload te worden. De web-app streamt een game simpelweg van de servers van Nvidia naar jouw apparaat. Een goede internetverbinding is voldoende.

Apple ligt onder vuur om de App Store

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s