ASUS ROG Phone 5s/Pro
Smartphones boven 1000 euro

ASUS ROG Phone 5s/Pro

11-01-2022 16:51 Laatste update: 25-01-2022 18:14

De Asus ROG Phone 5s is een telefoon gericht op gamers. Handige vuistregel: als een gamer het snel genoeg vindt, is het heel snel.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Pc's en laptops speciaal voor gamen horen steevast tot de snelste machines van het moment. De onstilbare dorst van gamers naar nog mooiere graphics stuwt computermakers tot grotere hoogten. Op het vlak van laptops is ASUS een grote speler, met zijn Republic of Gamers- merk: ROG. In die lijn zijn ook al een aantal jaar telefoons, en die worden steeds serieuzer.

Deze ROG Phone 5s en 5s Pro zijn bakbeesten. Ze draaien allebei op de Qualcomm Snapdragon 888+. Plus inderdaad: de snelste uitvoering van de snelste chip voor Android-telefoons van dit moment. Werkgeheugen: 8GB tot een forse 18GB, bij het Pro-model is dat standaard.

Het scherm dan: 120Hz? Nee: 144Hz, voor nog soepeler beelden. 6,78 inch amoled, met HDR10+, 1 miljard kleuren en een piekhelderheid van 1200 nits. Voorop zit een 24-megapixel selfiecamera, achterop een trio met 64 megapixel hoofdcamera, een 13 megapixel ultragroothoeklens en een 5 megapixel macrocamera. De vingerafdrukscanner zit onder het scherm verwerkt.

Gamen kost veel energie, dus zit er in deze ROG Phone 5s een enorme 6000 mAh-accu. Ter vergelijking: de grootste iPhone, de 13 Pro Max, heeft een accu van 4352 mAh. Gamen maakt je telefoon ook heet, en telefoons hebben geen ventilator om te koelen – toch hét kenmerk van de game-laptop. ASUS levert bij deze ROG Phone 5s daarom de losse ROG AeroActive Cooler 5. Die ventilator klik je achterop de telefoon als je games gaat spelen.

Gamen gaat helemaal lekker dankzij AirTriggers: de schouderknoppen die je van controllers kent. Deze telefoon heeft ze niet als knopjes, maar in de vorm van sensoren. Beweeg met je vingers boven de rand, en de telefoon registreert bijvoorbeeld het overhalen van een trekker. En hou je van aandacht trekken, dan heeft het Pro-model naast het meeste werkgeheugen ook een schermpje op de achterkant, voor je eigen logo bijvoorbeeld.

De ASUS ROG Phone 5s en ROG Phone 5s Pro zijn er beide in de kleur grijs. De introductieprijs van de ROG Phone 5s is 1099 euro, de ROG Phone 5s Pro kost 1349 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Snelle chips
  • Veel geheugen
  • Groot, snel scherm
  • Enorme batterij
  • Game-functies
  • Vrij dik
  • Relatief zwaar
  • Duur