Google Pixel 6
Smartphones 750-1000 euro

Google Pixel 6

11-01-2022 16:51 Laatste update: 03-03-2022 11:40

De Pixel-telefoons van Google zijn voor de echte Android-liefhebber: altijd meteen de nieuwste versie, zonder extra opsmuk. Deze Pixel 6 is één van de beste tot nu toe.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Google brengt zijn Pixel-telefoons nog steeds niet officieel in Nederland uit – vraag ons niet waarom. Gelukkig zijn ze via de grijze import van bijvoorbeeld Belsimpel prima te krijgen hier, en ze werken volledig. Deze Pixel 6 is waarschijnlijk de meest compromisloze Pixel tot nu toe: op voorgaande modellen was vaak wel wat aan te merken.

Deze Pixel 6 heeft een 6,4 inch amoled-scherm. Geen 120Hz, maar met 90Hz toch soepeler dan je waarschijnlijk gewend bent. Het is ook een always-on-scherm: zelfs als het 'uit' is, zie je nog notificaties. Alles ziet er bovendien strak en uniform uit, want Android op deze Pixel is zonder extra laag. Vrijwel elke andere Android-maker legt er zo'n laag overheen: wat ons betreft wordt Android daar zelden mooier van. Nog een voordeel: Pixel-telefoons krijgen veel langer updates, en altijd direct wanneer ze verschijnen in plaats van maanden later.

Deze Pixel 6 is de eerste die draait op Google's eigen Tensor-chip. Die maakt meteen een goede indruk: lekker snel, en kan zich prima meten met concurrentie bij Apple, Samsung en Qualcomm. Ook is de chip efficiënt, wat zorgt dat de Pixel 6 met ruim gemak een hele dag uit zijn 4614 mAh-accu krijgt. Het werkgeheugen bedraagt 8 GB, qua opslag is er keuze uit 128 en 256 GB.

De Pixels waren altijd al sterk op camera-vlak, ondanks vaak ondermaatse camera's. De kunstmatige intelligentie van Google weet uit elke moeilijke situatie toch een prachtige foto te toveren. De Pixel 6 heeft die AI ook, maar combineert dat met een serieuze 50 megapixel hoofdcamera en een 12 megapixel ultragroothoeklens, voor foto's die eigenlijk in elke omstandigheid prachtig zijn. Ook video's ogen erg goed. Het cameravlak is trouwens slim: geen uitpuilend hoekje, maar een hele strook. Zo ligt je telefoon alsnog stabiel op tafel.

De Google Pixel 6 is er in groen, oranje en zwart. De introductieprijs van de Google Pixel 6 is 794 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Lekker snel
  • Nieuwste, kale Android
  • Uitstekende accuduur
  • Prima scherm
  • Geweldige camera's
  • Vrij groot
  • Niet officieel in Nederland