Asus Zenfone 8
Smartphones 500-750 euro

Asus Zenfone 8

11-01-2022 16:52 Laatste update: 25-01-2022 16:52

De Asus Zenfone 8 is zeker voor een Android-telefoon relatief klein. Handzaam, broekzakvriendelijk: je kan het bijna niet meer zeggen over smartphones – maar wel over deze kleine vriend.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Smartphones schurken elk jaar een halve centimeter dichter tegen een tablet aan. Dat is leuk zolang je er zittend naar kijkt, maar de pret is voorbij zodra je zo'n dienblad in je broekzak moet stoppen. Of snelwandelend naar de trein met één hand probeert te bedienen: reparatieshops zijn je dankbaar.

Met 5,9 inch is de Zenfone 8 niet echt klein te noemen, maar als het gaat om snelle Android-telefoons is het één van de kleinste die er zijn. En eigenlijk is 5,9 inch een heel lekker formaat: groot genoeg voor alles wat je wil bekijken of spelen, net klein genoeg voor je broekzak en voor één hand. Het amoled-scherm met 120Hz-beeldverversing en HDR10+ is bovendien mooi om naar te kijken.

De Zenfone 8 draait op een Snapdragon 888-chip, één van de snelste chips van dit moment. Hij is er met 6, 8, 12 of 16 GB werkgeheugen, afhankelijk van de uitvoering. De batterij is met 4000 mAh aan de grote kant, en ruim voldoende om makkelijk een hele dag mee door te komen.

De camera's maken het toestel compleet: 64 megapixel groothoeklens, 12 megapixel ultragroothoek. Deze Zenfone 8 komt qua formaat en prestaties van alle Android-toestellen zo'n beetje het dichtst in de buurt bij de de reguliere iPhone-modellen van de afgelopen jaren. Een heerlijke handzame, snelle telefoon dus, zonder opvallende nadelen.

De Asus Zenfone 8 is er in lichtgrijs en donkergrijs. De introductieprijs van de Asus Zenfone 8 is 739 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Handzaam
  • Goed scherm
  • Snelle chip
  • Prima accu
  • Niet de beste camera's