OnePlus Nord 2
Smartphones (onder 500 euro)

OnePlus Nord 2

11-01-2022 16:52 Laatste update: 11-04-2022 16:35

Het budget-toestel van OnePlus biedt veel voor weinig: lekker scherm, rappe chip, prima camera.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

OnePlus was ooit de uitdager in het middensegment maar ontgroeide dat. Dus kwam er een nieuwe lijn tegen lagere prijzen: de Nord. Het tweede toestel in die lijn biedt veel voor weinig. Te beginnen met het scherm: 6,43 inch amoled met een 90Hz-beeldverversing. Dat is dik in orde voor een telefoon van deze prijs: veel kleur, helderheid en soepel scrollen.

De chip is een MediaTek MT6893 Dimensity 1200. Niet de bekendste naam misschien, maar wel prima prestaties. Met games en zware toepassingen krijgt de chip het moeilijk – maar voor alle dagelijkse toepassingen is 'ie nu snel genoeg. De Nord 2 is er met 6 tot 12 GB werkgeheugen. De accu is met een flinke capaciteit van 4500 mAh genoeg voor de hele dag.

De hoofdcamera is een 50 megapixel camera, daarnaast heeft de Nord 2 een 8 megapixel ultragroothoeklens (mwa) en een monochroomlens (vrijwel nutteloos). Die hoofdcamera maakt prima foto's, zelfs bij weinig licht. Je krijgt niet de beste camera die er nu is, maar de ontwikkelingen gaan zo snel dat je alsnog op het niveau zit waar de allerduurste smartphones twee-drie jaar geleden waren.

De OnePlus Nord 2 is er in grijs en donkerblauw. De introductieprijs van de OnePlus Nord 2 is 399 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Lekker scherm
  • Prima prestaties
  • Fraaie Android-skin
  • Hele aardige camera
  • Niet de beste camera
  • Overbodige monochroom-sensor