Samsung Galaxy A52s
Smartphones 250-500 euro

Samsung Galaxy A52s

11-01-2022 16:53 Laatste update: 25-01-2022 16:53

Samsung heeft zich voorgenomen om in elke prijsklasse een prima toestel te bieden en dat lukt heel aardig, getuige deze betaalbare Galaxy A52s.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

De Galaxy A5x-reeks weet de afgelopen jaren al te overtuigen, met een fijne balans tussen prijs en kwaliteit. Deze ook weer: introductieprijs van 399 euro, inmiddels alweer goedkoper. En daar krijg je voor: een 6,5 inch amoledscherm met 120Hz-beeldsnelheid. En een rappe chip: de Snapdragon 778G. De 4 tot 8 GB werkgeheugen zijn misschien aan de lage kant, maar in dagelijks gebruik merk je daar weinig van als je niet vaak wisselt tussen grote games en apps.

De camera is vooral overtuigend voor deze prijsklasse: vier lenzen telt de achterkant maar liefst. De hoofdcamera is 64 megapixels met optische beeldstabilisatie. Dat maakt foto's en video's uit de losse pols een stuk stabieler, en foto's bij weinig licht een stuk scherper. Het klinkt als een kleinigheid, maar als je foto's gewoon vrijwel altijd goed zijn, is dat goud waard.

Verder zitten achterop een 12 megapixel ultragroothoeklens, een 5 megapixel macrolens en een 5 megapixel dieptesensor. Ook die presenteren prima, zeker de prijsklasse, en zitten er ook gezien het aantal megapixels echt niet alleen voor de sier. Met zijn 4500 mAh-accu houdt de A52s het bovendien makkelijk de hele dag vol. En de vingerscanner onder het scherm voelt ook als luxe voor een scherpe prijs.

Misschien wel het grootste pluspunt van deze en andere Samsung-telefoons: vier jaar lang garantie op veiligheidsupdates vanaf het moment van verschijnen. Dat is nu dus nog een dikke drie jaar gegarandeerd een veilige telefoon met de laatste updates – iets waar menig Android-concurrent wat van kan leren.

De Samsung Galaxy A52s is er in paars, groen, wit en zwart. De introductieprijs van de Samsung Galaxy A52s is 399 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Geweldig scherm
  • Prima chip
  • Bovengemiddelde camera
  • Grote accu
  • Lang updates!
  • Plastic behuizing