Samsung Galaxy M22
Smartphones onder 250 euro

Samsung Galaxy M22

11-01-2022 16:53 Laatste update: 25-01-2022 18:27

De Samsung Galaxy M22 is een knap staaltje: een echt niet dure smartphone die eruit ziet als een smartphone die wel duur is. En ook prima presteert – minstens zo belangrijk.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Samsung heeft zich voorgenomen om in elke prijsklasse een prima toestel te bieden. Onderaan het lijstje staat deze M22, maar hij laat zich niet kennen. Achterop zitten bijvoorbeeld zomaar vier camera's. Vooral met de hoofdcamera maakt de M22 indruk: 48 megapixels, voor zeker overdag en bij goed licht mooie, scherpe foto's. Goeie nachtfotografie is er in deze prijsklasse helaas niet bij.

Verder telt de M22 een 8 megapixel ultragroothoeklens, en macro- en dieptecamera's van beide 2 megapixels. Leuk ter ondersteuning, maar misschien wel hooguit een gimmick. Geen gimmick: de enorme 5000 mAh-accu. Dat is zeker in deze klasse genoeg voor bijna twee dagen gebruik. De Mediatek Helio G80-chip met 4 tot 6 GB werkgeheugen is immers niet veeleisend.

Het scherm is bovengemiddeld goed: 6,4 inch, amoled, 90Hz-beeldverversing. En dat voor deze prijs! Je levert wel iets in natuurlijk: de resolutie is slechts 720 x 1600 pixels, de helderheid blijft met 600 nits achter op duurdere modellen. En de vingerscanner zit aan de zijkant van de telefoon. Maar voor een prijs die steeds verder richting de 200 euro kruipt is dit echt een prima telefoon.

Misschien wel het grootste pluspunt van deze en andere Samsung-telefoons: vier jaar lang garantie op veiligheidsupdates vanaf het moment van verschijnen. Dat is nu dus nog een dikke drie jaar gegarandeerd een veilige telefoon met de laatste updates – iets waar menig Android-concurrent wat van kan leren.

De Samsung Galaxy M22 is er in blauw, wit en zwart. De introductieprijs van de Samsung Galaxy M22 is 239 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Aardig scherm
  • Prima hoofdcamera
  • Enorme accu
  • Lang updates
  • Vingerscanner aan de zijkant
  • Niet het beste scherm