Realme 8
Smartphones onder 250 euro

Realme 8

11-01-2022 16:53 Laatste update: 25-01-2022 16:53

Deze Realme 8 kost inmiddels minder dan 200 euro, en biedt daarvoor toch een groot, full hd-scherm, een enorme accu en een chip speciaal voor games.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

De Chinese smartphonemarkt is bijna zo veranderlijk als de seizoenen. Het wegvallen van Huawei als grootste speler heeft de concurrentie in een stroomversnelling gebracht. Realme is nu het snelstgroeiende telefoonmerk in Europa. Zelfs voor een klein prijsje heeft Realme wat groots: deze 8.

Een 6,4 inch amoled-scherm met een piekhelderheid van 1000 nits en een resolutie van 1080p. Geen hogere verversingssnelheid zoals bij sommige goedkope concurrenten, maar daar krijg je dus wel scherpte en helderheid voor terug. En de Mediatek Helio G95 is niet de snelste die er is, maar wel toegespitst op games. Dat zorgt dat spelletjes zelfs op deze bescheiden geprijsde smartphone heel aardig draaien – zeker als je een model met 8GB werkgeheugen neemt: hij is er ook met 4 en 6 GB.

De accu is met 5000 mAh in ieder geval ook prima geschikt voor langdurig gamen, of voor een hele ruime dag zonder tussentijds laden. Moet dat toch, dan kan tank je met 30W in 26 minuten 50 procent bij. Het camera-kwartet achterop moet het vooral hebben van de 64 megapixel hoofdcamera, die mooie foto's maakt bij goed licht – nog geen mooie nachtmodus in deze prijsklasse.

De Realme 8 is er in zilver en zwart. De introductieprijs van de Realme 8 is 249 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Verrassend goed scherm
  • Chip voor games
  • Enorme accu
  • Matige camera's
  • Geen hogere beeldsnelheid