Reddit test gebruiken van NFT als profielfoto
Net als Twitter

Reddit test gebruiken van NFT als profielfoto

26-01-2022 20:11 Laatste update: 27-01-2022 01:24

Discussiesite Reddit volgt in de voetsporen van Twitter en test het gebruik van non-fungible tokens (NFT's) als profielfoto.

De test bevindt zich nog in een 'vroeg stadium', zegt een vertegenwoordiger van de site tegen Techcrunch. Reddit bracht vorig jaar zijn eigen NFT's op de markt onder de naam CryptoSnoos. 

NFT's zijn een soort bonnetjes voor digitale goederen, meestal afbeeldingen, die zijn bijgeschreven op een blockchain-register. Twitter laat gebruikers sinds kort afbeeldingen die aan een NFT zijn gelinkt gebruiken als profielfoto.

Het verschil met een gewone profielfoto is dat deze afbeelding dus verbonden is aan een eigendomsbewijs op een blockchain. Twitter toont de informatie op dit eigendomsbewijs als je op de profielfoto drukt. 

Integratie door Reddit

Het is nog niet duidelijk op welke manier Reddit de NFT's precies gaat integreren, maar vermoedelijk zal de site op een of andere manier het eigendomsbewijs tonen. Het gaat om een vroege interne test; gewone gebruikers kunnen nog geen NFT's toevoegen aan hun profiel.

Verdeeldheid over NFT's

NFT's zorgen online voor veel verdeeldheid. Ze worden enthousiast omarmd door de crypto-gemeenschap, maar veel andere internetgebruikers zien de digitale bonnetjes als een hypebubbel waar scammers graag misbruik van maken.

De plannen van Reddit voor zijn CryptoSnoos-NFT's en het idee om karmapunten van gebruikers om te zetten naar NFT's leverde het bedrijf dan ook veel kritiek op onder zijn 'Redditors'.