Opel brengt elektrische micro-auto Rocks-e naar Nederland
Elektrische auto's

Opel brengt elektrische micro-auto Rocks-e naar Nederland

28-01-2022 09:30 Laatste update: 20-06-2023 16:22

Opel brengt de Rocks-e binnenkort in Nederland op de markt. Dat is een kleine elektrische tweezitter die volgens Opel een brug moet slaan tussen scooters en auto's.

De Duitse automaker onthulde de Rocks-e in augustus vorig jaar. Wat vooral opvalt is dat de Rocks-e in feite min of meer dezelfde auto is als de Citroën Ami, afgezien van de andere wieldoppen en Opel-logo’s. Dat betekent meteen ook dat je geen B-rijbewijs nodig hebt om met de Rocks-e te rijden, aangezien de Rocks-e volgens de wet beschouwd wordt als brommobiel. Opel zegt zich daardoor te richten op "bestuurders vanaf 16 jaar".

75 km actieradius

De elektromotor in de Rocks-e heeft een vermogen tot 12 pk en de topsnelheid is 45 kilometer per uur.

De micro-auto zal uitgerust worden met een batterij van 5,5 kWh die volgens Opel gewoon thuis aan een 220V stopcontact zal kunnen worden opgeladen. Ook wordt een adapter geleverd om bij openbare laadpalen te kunnen laden. Op een volle lading zou het wagentje een bereik van zo’n 75 kilometer hebben.

De Rocks-e is door het kleine bereik vooral een stadswagentje bedoeld voor korte afstanden. Om die reden is ook gekozen voor een zo compact mogelijk ontwerp. De Rocks-e is namelijk maar 2,41 meter lang en 1,39 meter breed.

Dat moet ervoor zorgen dat je overal zou kunnen parkeren. In theorie zou je de Rocks-e daarmee op sommige parkeerplaatsen zelfs zijwaarts kunnen parkeren. 

Instapmodel

Volgens Opel wordt de Rocks-e het nieuwe instapmodel van het merk. Het bedrijf zegt dat de stadswagen goedkoper zal zijn dan traditionele A-segment auto's. Het is echter nog niet bekend wat de uiteindelijke prijs in Nederland zal zijn. Wel zegt Opel dat die hoe dan ook onder de 10.000 euro zal liggen. Ter vergelijking: de Rocks-e kwam in 2021 al uit in Duitsland en kost daar 7.990 euro.

Het wagentje zal vanaf het tweede kwartaal van dit jaar geleverd worden. 

Review: Carver