Sony neemt Destiny-maker Bungie over voor 3,6 miljard dollar
Game-overname

Sony neemt Destiny-maker Bungie over voor 3,6 miljard dollar

31-01-2022 18:39 Laatste update: 18:39

Sony Interactive Entertainment neemt gamestudio Bungie over voor 3,6 miljard dollar. De studio zette Xbox op de kaart met de Halo-serie en maakt nu Destiny.

Twee weken nadat Microsoft gamemaker en -uitgever Activision Blizzard over heeft genomen, maakt Sony Interactive Entertainment bekend dat het bedrijf Bungie overneemt voor 3,6 miljard dollar.

Bungie is de maker van de games Destiny en Destiny 2. Daarvoor was de studio verantwoordelijk voor de succesvolle Halo-serie die exclusief op de Xbox-spelcomputers van Microsoft werd uitgebracht en waar binnenkort een televisieserie van verschijnt. 

"Sinds het begin van de Destiny-franchise hebben we een sterke samenwerking met Bungie", zegt Sony Interactive Entertainment-president en ceo Jim Ryan. "Ik kan niet blijer zijn om de studio officieel te verwelkomen in de PlayStation-familie."

Onafhankelijk

Sony stelt dat Bungie als een onafhankelijke dochteronderneming van Sony Interactive Entertainment zal bestaan, onder leiding van het huidige managementteam. De games van Bungie zullen op verschillende platformen blijven verschijnen en Bungie mag games ook nog steeds zelf uitgeven. 

Op dit moment houdt Bungie zich bezig met het onderhouden van Destiny 2, het uitbreiden van het Destiny-merk en er wordt gewerkt aan een compleet nieuwe game. 

Bungie werd in 2000 overgenomen door Microsoft om ervoor te zorgen dat de eerste Halo-game exclusief voor de originele Xbox verscheen. In 2007 werd de studio onafhankelijk, waarna Bungie een tienjarige deal sloot met Activision. 

Games streamen: werkt dat?