Matrix-producent klaagt studio Warner aan voor release op HBO Max
Streaming

Matrix-producent klaagt studio Warner aan voor release op HBO Max

08-02-2022 06:22 Laatste update: 06:23

Producent Village Roadshow klaagt studio Warner Bros aan omdat deze de film The Matrix: Resurrections zonder overleg op streamingdienst HBO Max heeft uitgebracht.

Dat meldt Variety. Village Roadshow en Warner Bros. werken al twintig jaar intensief samen.

The Matrix: Resurrections is het vierde deel in de succesvolle sf-serie over een apocalyptische toekomst waarin machines de mens als batterij gebruiken. Held Neo (Keanu Reeves) leidt het verzet tegen de machines. Het vierde deel kwam in december in de bioscopen uit, maar was in de VS ook meteen op HBO Max te zien, de streamingdienst van Warner.

Volgens Village Roadshow had Warner hier geen overleg over gepleegd en zelfs de producent niet ingeseind dat dit ging gebeuren. De film heeft tot nu toe wereldwijd nog maar 148 miljoen dollar opgebracht, een fractie van de vorige drie delen. De producent stelt dat Warner de film financiële schade heeft aangebracht door het vierde deel meteen op HBO Max aan te bieden.

In Nederland is de film te zien sinds de bioscopen na de laatste lockdown weer de deuren mochten openen. Veel fans wachtten hier echter niet op en bezochten de film in België, waar de bioscopen wel open waren, of kozen er voor Matrix 4 illegaal te downloaden.