© .

Bug waardoor Siri-gesprekken werden doorgestuurd opgelost
Hey Siri

Bug waardoor Siri-gesprekken werden doorgestuurd opgelost

09-02-2022 20:05 Laatste update: 20:12

Een fout in iOS 15 schakelde het opnemen en doorsturen van conversaties met de stemassistent bij sommige gebruikers automatisch weer in, ook al had je dit eerder uitgezet. Met 15.4 is deze fout nu helemaal verholpen.

Apple heeft deze opnames inmiddels verwijderd, schrijft ZDnet. De instelling zou bij veel gebruikers al in iOS update 15.2 zijn uitgezet. Daarna is Apple op zoek gegaan naar een manier om de fout definitief te verhelpen.

iPhone-bezitters die iOS 15.4 installeren krijgen nu de vraag of ze het doorsturen van de opnamen van Siri aan of uit willen zetten. Deze update verkeert nog in bèta.

Naluisteren gesprekken met de slimme assistent

Bedrijven als Apple en Amazon huren experts in die opnames van interacties met hun stemassistenten naluisteren om de software te verbeteren. Ze deden dit lang in het geheim, zonder veel details te geven over waarom er audiogegevens verzameld werden.

Het bestaan van deze teams lekte in 2019 uit naar de pers. Daarop pasten de makers van deze slimme assistenten hun software aan. Gebruikers met een iPhone krijgen bijvoorbeeld expliciet de vraag of zij akkoord gaan met het naluisteren van hun Siri-gesprekken. 

Bij het naluisteren worden de gesprekken geanonimiseerd, en de meeste gesprekken worden helemaal niet gebruikt. Meestal gaat het om opnames van simpele vragen en commando's.
 

Dit is de redding voor de slimme assistent