© Google

Dynamische kleurthema's Android 12 komen ook naar Samsung, Xiaomi en OnePlus

Android 12.

Grote functie Android 12

Dynamische kleurthema's Android 12 komen ook naar Samsung, Xiaomi en OnePlus

11-02-2022 13:46 Laatste update: 13:46

Eén van de grote nieuwe functies van Android 12 is het dynamische kleurenthema, waarbij het hele uiterlijk van alle apps verandert op basis van de Wallpaper. Die functie komt nu ook naar Android-toestellen van andere fabrikanten.

Het dynamische kleurenthema is één van de grootste uiterlijke veranderingen van Android 12. Veel onderdelen van Android kleuren dan mee met de wallpaper: van app-knoppen op het thuisscherm tot de kleuren in apps zelf.

Binnenkort is die functie ook beschikbaar op Android-telefoons van merken als Samsung, OnePlus, Oppo, Vivo, Realme, Xiaomi en meer, meldt Google. Dat is opvallend: verwacht werd dat die dynamische thema's beperkt zou blijven tot Android-telefoons zoals de Pixel-telefoons van Google zelf. Veel fabrikanten leggen hun eigen skin over Android, een uiterlijke laag waarmee de telefoons van Samsung zich onderscheiden van bijvoorbeeld die van Xiaomi.

Dynamische kleurthema's bij verschillende merken.

Verschijning nog onduidelijk

Google werkt samen met de verschillende merken om te zorgen dat Android-apps en de verschillende skins allemaal goed samenwerken met de dynamische thema's van Android 12. Appmakers moeten de kleurenfunctie namelijk ondersteunen met hun apps, maar dat werkt alleen als Android zelf de juiste kleuren doorgeeft.

Het is nog niet bekend wanneer de dynamische kleurenthema's naar Android-toestellen van andere merken komt. De uitrol van nieuwe Android-versies is altijd wat onduidelijk. Google stelt de update beschikbaar, waarna makers van telefoons er zelf mee aan de slag gaan. Dat kan weken tot maanden duren. Zo verscheen Android 12 in oktober 2021, maar kregen de eerste Samsung-toestellen de update eind december pas – en dat is relatief snel.

Eerste indruk Samsung Galaxy S22: alle ballen op de Ultra