© 2K

netflix bioshock game film
Horror

Netflix gaat gameklassieker Bioshock verfilmen

15 februari 2022 om 18:47
Laatste update: 15 februari 2022 om 18:58

Netflix gaat een film maken op basis van de horrorgameklassieker Bioshock, van uitgever Take-Two Interactive.

Er is nog geen schrijver of filmmaker bekend, noch veel verdere details over wat er precies gepland wordt voor de film. Netflix zou bijna een jaar in onderhandeling zijn geweest met Take-Two.

 De game-uitgever gaat de film samen met Vertigo Entertainment produceren, schrijft Netflix op Twitter. Vertigo maakte al veel horrorfilms en series, zoals Bates Motel en It. Er wordt door Vertigo ook aan een film op basis van populaire bouwgame Minecraft gewerkt.

De horrorgame stamt uit 2007 en sloeg onmiddellijk aan. De donkere sfeer en het sterke verhaal leverde Irrational Games (oorspronkelijk 2K Boston) een flinke portie fans op. Studio 2K Marin borduurde hier op voort met Bioshock 2 en Irrational Games legde zich toe op Bioshock Infinite, maar deze games wisten nooit dezelfde hoogten te halen.

Onderwaterparadijs

De eerste game speelt zich af in de onderwaterstad Rapture. Rapture moest een paradijs worden voor mensen met een libertaire politieke overtuiging, die zonder overheidsinmenging zouden kunnen leven en werken.

Maar die droom werd snel een nachtmerrie. Op het moment dat het hoofdpersonage Jack neerstort en de stad vindt, is het een horrorwereld geworden vol Splicers, die door drugsgebruik hun grip op de realiteit zijn kwijtgeraakt. Iconisch zijn ook de Big Daddies, mannen die zijn opgesloten in enorme duikpakken en de taak hebben jonge, drugsverzamelende meisjes genaamd Little Sisters te beschermen.
 

Meer gameseries

Netflix heeft sinds enkele jaren steeds meer gamefilms en gameseries in ontwikkeling. De streaminggigant gooide vorig jaar hoge ogen met League of Legends-verfilming Arcane en maakte series op basis van Defense of the Ancients, Castlevania en Resident Evil. Ook wordt er gewerkt aan series op basis van onder andere Cuphead, Assassin's Creed, Splinter Cell, Far Cry en Tomb Raider.

Zo bespaar je geld op streamingdiensten