© DeLorean

Back To The Future: DeLorean onthult dit jaar een elektrische auto
'DeLorean EVolved'

Back To The Future: DeLorean onthult dit jaar een elektrische auto

16-02-2022 13:29 Laatste update: 14:37

De DeLorean DMC-12, de auto die beroemd werd door de Back To The Future-films, maakt een comeback. De nieuwe versie zal volledig elektrisch zijn.

De auto, inclusief de bekende vleugeldeuren, werd deze week geteased door DeLorean. Het nieuwe model, dat gebaseerd is op de DMC-12, zal de naam ‘DeLorean EVolved’ krijgen, een verwijzing naar het feit dat de 137 pk V6-motor van de klassieker omgewisseld wordt voor een elektromotor.

Het project wordt in Texas ontwikkeld door een groep ondernemers die samenwerken met Stephen Wynne. Nadat DeLorean in 1982 failliet ging, leek het erop dat het bedrijf een voetnoot in de autogeschiedenis zou worden. Wynne kocht echter in 1995 de merkrechten van DeLorean Motor Company. Sindsdien biedt hij diensten en vervangingsonderdelen aan voor bestaande DMC-12’s.

San Antonio

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf nieuwe auto’s wil produceren. Zo toonde Wynne al in 2011 een prototype van een elektrische DeLorean. De verdere ontwikkeling daarvan bleek toen echter nog te duur, waardoor het project niet van de grond kwam. 

Ook in 2016 was de ondernemer van plan om de wagen terug op de markt te brengen, ditmaal met een verbrandingsmotor van zo’n 350 pk. Door productieproblemen kon ook die visie nooit het licht zien.

Met het nieuwe bedrijf DeLorean Motors Reimagined LLC wil Wynne daar nu verandering in brengen. Deze keer lijkt er ook flink wat kapitaal achter te zitten. De ontwikkelingsarm van de Texaanse stad San Antonio, waar DeLorean zich zal vestigen, zegt dat het bedrijf tot 450 nieuwe banen zal creëren. 

Nog niet veel bekend

Voorlopig is er weinig informatie over de nieuwe DeLorean-auto. Prijzen en andere specificaties zijn nog niet bekend. Geïnteresseerden kunnen zich op de website van het merk alvast inschrijven voor een nieuwsbrief.

Het bedrijf bevestigde op Twitter wel al dat de nieuwe DeLorean dit jaar in première gaat. Opvallend is dat DeLorean de hashtag #luxury gebruikt. Dat zou er wel eens op kunnen duiden dat de wagen een stuk luxueuzer wordt dan zijn voorganger. 

DeLorean in Bac To The Future: