WhatsApp iOS Apple Update voice memo
WhatsApp-update

Audioberichten WhatsApp nu ook buiten chats te beluisteren

17 februari om 09:45
Laatste update: 17 februari om 09:49

WhatsApp-gebruikers kunnen vanaf nu op iPhones spraakberichten luisteren op de achtergrond of terwijl ze in een andere chat zitten.

Met de nieuwste update van WhatsApp voor iOS is het voor gebruikers mogelijk geworden om spraakberichten, ook wel voicememo's genoemd, af te spelen op de achtergrond of als ze zich in een andere chat bevinden. Gebruikers kunnen dat ook doen met andere geluidsbestanden. Daarvoor is wel de nieuwste update, versie 22.4.75 van WhatsApp, nodig.

Voorlopig is de feature alleen nog maar beschikbaar voor gebruikers van Apple-apparaten. Het is nog niet duidelijk wanneer Android-gebruikers de functionaliteit zouden krijgen. Vorige maand werd wel bekend dat het bedrijf tests uitvoerde voor de desktopversie van WhatsApp.

Opnames pauzeren

De aankondiging volgt kort nadat WhatsApp een aantal nieuwe features uitrolde, zoals de mogelijkheid om de opname van spraakberichten te pauzeren en hervatten. Gebruikers kunnen opgenomen berichten nu ook herbeluisteren voordat ze die doorsturen. 

Tijdens die update kwam nog een kleine kwaliteitsupdate. Gebruikers die een notificatie krijgen zien nu de profielfoto van de afzender op het vergrendeld scherm. Ten slotte werkt Focus-modus vanaf nu ook met WhatsApp. Daarbij kan je kiezen van welke personen je wel nog berichten kan zien.

De nieuwste update kan sinds gisteren worden gedownload. Het kan een paar weken duren voordat alle gebruikers toegang zullen hebben tot alle features.

Review: iPhone 13