Livestream landende vliegtuigen in storm Eunice gaat viral
Livestream vanaf vliegveld

Livestream landende vliegtuigen in storm Eunice gaat viral

18-02-2022 16:51 Laatste update: 18:13

Een livestream van een vliegtuigspotter bij de Londense luchthaven Heathrow heeft vandaag honderdduizenden kijkers getrokken. Op de stream is te zien hoe vliegtuigen midden in de storm Eunice proberen te landen. Meermaals moesten vliegtuigen een doorstart maken.

Het YouTube-kanaal Big Jet TV had vanmiddag op sommige momenten bijna een kwart miljoen live-kijkers. Op het kanaal, gerund door vliegtuigfanaat Jerry Dyer, is een livestream te volgen waarop te zien is hoe vliegtuigen proberen te landen ondanks de zeer zware windstoten. Dat lukte regelmatig niet, waarna de piloten nieuwe landingspogingen moesten doen.

Big Jet TV was voor de storm al populair onder luchtvaartnerds, maar kreeg er vandaag al miljoenen kijkers en meer dan 60 duizend nieuwe abonnees bij. De populariteit is mede te danken aan de manier waarop Dyer commentaar geeft. Hij staat regelmatig te juichen als een lastige landingspoging is gelukt. Ook wisselt hij deskundige uitleg over de vliegtuigen af met aanmoedigingen voor de piloten.

Meerdere Britse media zetten de livestream van Dyer door op hun eigen kanalen. Ook probeerden cameraploegen hem in de windstoten te interviewen. "Dit was een fantastische dag. Overweldigend", aldus Dyer aan het eind van middag.

Op Britse vliegvelden zijn vandaag honderden vluchten geannuleerd vanwege de storm Eunice.

De livestream van Big Jet TV:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s