Instagram krijgt nog geen iPad-app: 'Doelgroep te klein'
Instagram voor iPad

Instagram krijgt nog geen iPad-app: 'Doelgroep te klein'

28-02-2022 13:46 Laatste update: 13:46

Instagram-topman Adam Mosseri zegt dat iPad-gebruikers nog altijd geen aparte app krijgen. Volgens Mosseri zou de doelgroep daarvoor 'niet groot genoeg' zijn.

Mosseri zei op Twitter dat Instagram-gebruikers 'ooit' een speciale app zullen krijgen voor de iPad, maar dat het bedrijf zich momenteel focust op andere zaken. Dat zei de Instagram-topman nadat hij toegaf dat er wel degelijk veel vraag naar zo'n iPad-app is. Volgens de topman is de groep iPad-gebruikers echter 'nog niet groot genoeg om er een prioriteit van te maken'.

In de serie tweets zegt Mosseri dat het besluit is genomen omdat elk nieuw soort apparaat dat het bedrijf ondersteunt ook meer extra werk toevoegt. Volgens Mosseri is het Instagram-team 'kleiner dan je denkt'. Volgens de topman zou om die reden prioriteit worden gegeven aan onder andere Android en iOS.

App wordt uitgerekt

Gebruikers van de Apple-tablet vragen al langere tijd om een speciale Instagram-app. Momenteel kunnen gebruikers alleen maar een iPhone-versie downloaden, die vervolgens wordt uitgerekt om het scherm grotendeels te vullen.  

Het is overigens niet de eerste keer dat Mosseri dit zegt. In februari 2020 zei de topman dat het Instagram-team maar een beperkt aantal mensen heeft voor de grote hoeveelheid werk die er te doen is. 

Apple domineert de tabletmarkt

De uitspraken van Mosseri zijn vooral opvallend omdat de iPad wereldwijd nog altijd de meest verkochte tablet is. Volgens GizmoChina zou het bedrijf in 2021 zo’n 57 miljoen iPads hebben verkocht, bijna het dubbele van tweede plaats Samsung. 

Het is voorlopig niet bekend hoeveel iPad-gebruikers ook op Instagram zitten. Volgens Statista heeft Instagram wereldwijd 2 miljard gebruikers.