Marvel-series Netflix vanaf maart op Disney+ in zes landen
Welkom terug

Marvel-series Netflix vanaf maart op Disney+ in zes landen

01-03-2022 18:50 Laatste update: 19:02

Disney verhuist alle Marvel-series die enkele jaren geleden voor Netflix werden geproduceerd naar zijn eigen dienst, Disney+. Wanneer dat in Nederland gaat gebeuren, is nog niet bekend.

De series Daredevil, Jessica Jones, The Punisher, Luke Cage, Iron Fist en The Defenders verdwenen kortgeleden van Netflix. Nu is duidelijk waarom: vanaf 16 maart zijn deze series in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australie en Nieuw-Zeeland op Disney+ te zien, aldus Variety. ABC-serie Marvel's Agents of SHIELD zal ook die richting uit gaan.

Ook in Nederland zijn de series al enige tijd niet meer via Netflix te zien, maar het is niet duidelijk wanneer ze naar de Nederlandse versie van Disneys eigen streamingdienst gaan. De overstap vindt nu plaats omdat de rechten voor deze series weer in handen van Disney zijn.

Series sinds 2015

Netflix produceerde vanaf 2015 zijn eigen TV-series op basis van de Marvel-helden. Disney had op dat moment nog geen eigen streamingdienst of grote TV-plannen.

Dat veranderde met de introductie van Disney+ twee jaar geleden. Inmiddels zijn de eigen series op basis van Star Wars en Marvel het grote lokkertje van de dienst.

Terugkeer Daredevil

Met de terugkeer van deze series komen ook de personages mee. Charlie Cox, die Daredevil speelde in de gelijknamige serie, maakte vorig jaar al zijn herintrede in Marvel-film Spider-Man: No Way Home.

Wel zijn sommige van de Netflix-series gewelddadiger dan wat Disney+ normaal aanbiedt. De app krijgt daarom in de Verenigde Staten een update zodat ouders beter kunnen bepalen wat hun kinderen te zien krijgen.
 

Deze slimme bril wil je wel opzetten