Samsung Galaxy Tab S8
Tablets voor werk

Samsung Galaxy Tab S8

03-03-2022 16:00 Laatste update: 10-03-2022 09:05

Samsung biedt met de Tab S8 opnieuw de fraaiste Android-tablet van het moment, met prachtige schermen, snelle prestaties en voor het eerst een nog groter Ultra-model.

Kijk ook onze video over de beste tablets.

Samsung maakt met zijn Galaxy Tab-reeks al een aantal jaar tablets die zich kunnen meten met de iPad Air en iPad Pro. De Tab S8-reeks zet die lijn door, nu met keus uit het grootste scherm op een Samsung-tablet tot nu toe. De S8 is er namelijk in drie formaten: normaal, plus en ultra.

Deze S8-tablets draaien op de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, de krachtigste Android-chip van het moment. Er zijn exemplaren met 8 en 12GB werkgeheugen, de Ultra is er zelfs met 16GB. Alledrie de tablets hebben 120Hz-schermen, wat zorgt voor soepelere beelden. Helaas is die snelheid vast en niet dynamisch zoals bij recente telefoons van Samsung.

Ook verschilt de schermtechnologie tussen de formaten. De reguliere Tab S8 heeft een 11 inch lcd-scherm, de S8+ heeft een 12,4 inch oled-scherm en de Tab S8 Ultra heeft een fors 14,6 inch oled-scherm. Fraaie schermen, met vooral op oled mooie kleuren en een hoog contrast. Helaas zijn ze niet erg fel: de S8 Ultra haalt bijvoorbeeld maar een helderheid van 380 nits waar de iPad Pro 600 nits scoort.

Geestig: de Ultra heeft een scherminkeping, een notch. Zoals de iPhone inderdaad, maar de iPads hebben er dan weer geen. Die notch bevat een dubbele 4K-webcam: groothoek en ultragroothoek. Alledrie de modellen ondersteunen Auto-Framing, waardoor de webcam automatisch inzoomt op degene die videobelt.

De S Pen is inbegrepen bij alle exemplaren, ook weleens leuk want meestal moet je zo'n pen los kopen. Wie deze tablets ook als laptop wil gebruiken, moet wel nog los een toetsenbord aanschaffen. Dat kost 350 euro bij de Ultra, voor alles bij elkaar 1500 euro. Het toetsenbord voor de S8+ kost 200 euro, het kleinste exemplaar kost 140 euro.

Deze Tab S8-tablets zijn een paar van de beste Android-tablets van dit moment. Zo snel als de iPad Pro zijn ze niet, zo veelzijdig als een Windows-tablet ook niet. Evengoed bieden de tablets veel functies en ook hier geldt Samsungs update-belofte: vier generaties nieuwe Android-versies en vijf jaar beveiligingsupdates vanaf het moment van verschijnen.

De Galaxy Tab S8 is er zowel in wifi- als 5G-uitvoering. De introductieprijs van de Galaxy Tab S8 is 749 euro, van de Tab S8+ 948 euro en de Tab S8 Ultra is er vanaf 1149 euro. Kijk bij Belsimpel voor de actuele prijzen.

Pluspunten:Minpunten:
  • Drie formaten
  • Snelle chip
  • Geweldige schermen
  • Bijgeleverde S Pen
  • Geen oled op klein model
  • Grote exemplaren zijn duur

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.