'Er wordt aan gewerkt'

Storingen Spotify en Discord lijken weer voorbij

8 maart 2022 om 19:18
Laatste update: 8 maart 2022 om 21:37

Discord en Spotify werden vanavond rond 19 uur getroffen door een wereldwijde storing. De bron van de storing lag vermoedelijk bij Google Cloud.

Bezoekers van de Spotify-site kregen een foutmelding te zien. Inloggen in de app was ook niet mogelijk. Spotify bevestigde de storing op Twitter.

Naast de muziekapp was ook chatapp Discord moeilijk bereikbaar. Berichten wilden niet laden. De storing leek rond dezelfde tijd plaats te vinden als die bij Spotify. De storing leek rond 21 uur grotendeels verholpen.

Er werden op DownDetector, dat wereldwijd storingen bijhoudt, ook meldingen gedaan van problemen bij andere diensten, waaronder Cloudflare, dat websites tegen cyberaanvallen bestrijd. Volgens Cloudflare-ceo Matthew Prince kwam dat echter niet door een fout bij Cloudflare, maar door een bug in Google Cloud. 

Google Cloud maakte zelf melding van 'HTTP 500-fouten op sommige load balancers'. Een 'load balancer' zorgt ervoor dat binnenkomend internetverkeer evenredig over servers verdeeld wordt. De storingen zouden plaats hebben gevonden omdat Cloudflare zelf de servers van Spotify en Discord niet kon bereiken.

Kijk ook: Apple moet op z'n tellen passen