Pete Davidson gaat volgende week de ruimte in
Ruimtevaart

Pete Davidson gaat volgende week de ruimte in

14-03-2022 13:41 Laatste update: 14:15

Pete Davidson gaat volgende week de ruimte in met Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos.

De comedian van het Amerikaanse sketchprogramma Saturday Night Live is op 23 maart een van de zes passagiers. Dat heeft Blue Origin vandaag bekendgemaakt. Davidson, de vriend van Kim Kardashian, neemt plaats op de vierde bemande ruimtevlucht van Blue Origin.

Aan boord zitten verder de investeerder Marty Allen, ruimtevaartondernemer George Nield, leraar Jim Kitchen, vastgoedondernemer Marc Hagle en Sharon Hagle, oprichter van een organisatie die kinderen wil inspireren tot een carrière in de ruimtevaartindustrie.

William Shatner

Davidson is niet de eerste ster die met het schip van Bezos de ruimte in gaat. Star Trek-acteur William Shatner (90) was in oktober, als oudste mens ooit, aan de beurt tijdens de tweede vlucht van de commerciële raket. Presentator Michael Strahan zat in december aan boord.

Richard Branson en Elon Musk

Blue Origin is niet het enige bedrijf dat zich op ruimtetoerisme stort. Ook Virgin Galactic van miljardair Richard Branson verkoopt ruimtereizen. Dat bedrijf wil dit jaar aan duizend mensen een ticket voor een ruimtevlucht verkopen, voor zo'n 4 ton per stuk. 

Ook SpaceX van Tesla-baas Elon Musk biedt toeristische ruimtevluchten aan. 

Ruimtetoerisme komt op gang: