iPhone nu te ontgrendelen met mondkapje op door iOS 15.4
iOS 15.4

iPhone nu te ontgrendelen met mondkapje op door iOS 15.4

14-03-2022 18:32 Laatste update: 19:36

Apple heeft iOS 15.4 uitgebracht, waarmee het onder andere mogelijk is om je iPhone te ontgrendelen met een mondkapje op.

Hoewel mondkapjes steeds meer uit het straatbeeld verdwijnen, is het nu eindelijk mogelijk om je iPhone te ontgrendelen met een mondkapje op. Deze optie wordt toegevoegd met nieuwe update iOS 15.4.

Schakel je de optie in, dan kijkt de iPhone alleen nog maar naar het gebied rond je ogen in plaats van je hele gezicht tijdens het ontgrendelen of het betalen met Apple Pay. Dat maakt Face ID iets minder veilig, maar volgens Apple nog steeds veiliger dan een vingerafdruk.

Vaccinatiebewijs en emoji

Met iOS 15.4 is het ook mogelijk om je internationale vaccinatiebewijs toe te voegen aan de apps Gezondheid en Wallet, om er makkelijk bij te kunnen. 

Daarnaast worden er in deze update 37 nieuwe emoji toegevoegd, waaronder een emoji die tussen vingers door kijkt, eentje die giegelt en een zwangere man.  

Universele bediening op de iPad

Daarnaast is er eindelijk een langverwachte nieuwe iPad-functie beschikbaar door iPadOS 15.4: Universele bediening. Met deze functie schuift je muis naadloos van je Mac, naar je MacBook en naar je iPad. Ook toetsenborden en trackpads zijn op de verschillende apparaten te gebruiken. 

Nieuwe iPhone SE getest