Grote interesse in cursus Oekraïens op taalapp Duolingo
Oekraïens leren

Grote interesse in cursus Oekraïens op taalapp Duolingo

14-03-2022 22:25 Laatste update: 22:29

De taalapp Duolingo heeft er sinds het begin van de oorlog in Oekraïne veel meer gebruikers van zijn online-cursus Oekraïens bij gekregen.

Wereldwijd steeg het aantal mensen dat Oekraïens probeert te leren met Duolingo tot begin vorige week tot bijna het zesvoudige van voor de oorlog. In Polen gingen zelfs negentien keer zo veel mensen Oekraïens leren, wat mogelijk te maken heeft met het grote aantal Oekraïense vluchtelingen in dat land.

Duolingo, dat taalcursussen in tientallen talen aanbiedt, heeft besloten alle inkomsten van reclames in de Oekraïense cursus aan goede doelen te schenken, meldt topman Luis Von Ahn van het Amerikaanse bedrijf.

Tegelijkertijd heeft het bedrijf alle betaalde opties voor gebruikers in Rusland en Belarus afgesloten. Die kunnen nog wel gebruik blijven maken van de gratis versie van de app. Ook verkoopt het bedrijf in die landen geen reclame meer.

Spelelementen

Verder stelt Duolingo dat ook Oekraïense gebruikers van de app contact hebben gezocht en dat een deel van hen nog steeds bezig is een taal te leren ondanks de oorlog. Wel geven ze aan dat hun reeks dagen waarop ze leren mogelijk wordt onderbroken.

Duolingo maakt gebruik van spelelementen om mensen terug te laten komen en die reeksen of 'streaks' zijn daarbij erg belangrijk. Oekraïense gebruikers kunnen nu echter een dag hun taallessen overslaan. Dat gaat niet ten koste van hun onafgebroken reeks.