Huawei Sound Joy
Bluetooth-speakers

Huawei Sound Joy

15-03-2022 23:18 Laatste update: 17-03-2022 10:51

Huawei toont zich veelzijdig met de robuuste, handige speaker Huawei Sound Joy. Met functies zoals stereo-koppeling en snelladen, en bovendien een uitstekend geluid.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Huawei is vooral bekend van zijn smartphones: het Chinese bedrijf was hard op weg om wereldwijd nummer één te worden toen het in 2019 plots niet meer mocht samenwerken met Google. Inmiddels vecht het bedrijf zich terug – niet alleen met smartphones maar ook met andere gadgets zoals deze Sound Joy bluetooth-speaker.

Een schot in de roos. De Sound Joy kan zich prima meten aan ervaren concurrenten in hetzelfde segment, zoals de UE Megaboom en de JBL Flip. De Huawei Sound Joy klinkt om te beginnen uitstekend: een vol geluid dankzij een 20W-middenspeaker, een 10W-tweeter en twee passieve radiatoren. Hoge tonen klinken helder, lage tonen dreunen prima door en zelfs op hoger volume vervormt het geluid niet.

Huawei werkt voor de speaker opnieuw samen met het Franse Devialet, bekend van de peperdure Phantom-luidsprekers. Het is de tweede samenwerking met Huawei, na de Sound X. Ook dit keer zit er daadwerkelijk technologie van Devialet in de speaker – dit is meer dan alleen een logootje. En het resultaat mag er dan ook zijn: prima geluid voor zo'n kleine verpakking.

De speaker is zowel staand als liggend te gebruiken: twee rubberen voetjes zorgen dat de ronde speaker niet wegrolt. Het geluid is in beide gevallen prima, maar in liggende stand klinkt het wat horizontaler. De speaker houdt het lang uit: tot 26 uur bij gemiddeld volume. Er zit dan ook een forse 8800 mAh-accu in de Sound Joy. Vergeten op te laden? Met een 40W-snellader laad je in 10 minuten een uur luistertijd bij.

De Sound Joy gebruikt het nieuwe Bluetooth 5.2. Dat is zuiniger – te merken aan de grote accuduur – maar is ook stabieler, kan grotere afstanden aan en een hogere geluidskwaliteit. Je kan zo ver van de speaker gaan staan dat je 'm niet meer hoort, maar nog wel connectie hebt. Heb twee Sound Joys? Schudt ze allebei en ze maken een stereopaar. Snel koppelen van een ander Android-toestel kan met NFC: tik op de speaker en de verbinding is gemaakt.

De speaker is bovendien IP67-waterbestendig. Dat inmiddels bijna standaard in dit segment maar het blijft lekker zorgeloos. De speaker overleeft het tot op een meter diepte een half uur lang in het water. Luisteren aan de rand van het zwembad of op het strand is dus geen probleem.

De Huawei Sound Joy is er in groen en zwart. De introductieprijs van de Huawei Sound Joy is 129 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Uitstekend geluid
  • Bluetooth 5.2
  • Lange accuduur
  • Snelladen
  • Waterbestendig
  • Scherpe prijs
  • Geen mini-jack

Test: bluetooth-speakers