Snap staat geen anonieme chats via apps van derden meer toe
Pesten

Snap staat geen anonieme chats via apps van derden meer toe

17-03-2022 20:27 Laatste update: 20:32

Snap staat niet meer toe dat gebruikers anoniem via apps van derden berichten kunnen sturen. De anonimiteit zou pesten in de hand werken.

Het gaat om apps die via Snap Kit aan Snapchat verbonden kunnen worden. Vanaf nu moeten gebruikers van deze apps standaard hun gebruikersnaam tonen als ze berichten sturen.

Snap verbood twee apps, LMK en Yolo, vorig jaar om via het ontwikkelingsplatform van Snapchat te werken omdat ze anonieme communicatiemethoden aanboden. Er liep toen een zaak tegen Snap en de twee apps om de dood van een tiener, die anoniem via de apps gepest zou zijn.

"We weten dat veel Snapchatters anonieme chatapps op goede manieren gebruikten, maar we geloven dat somme gebruikers eerder de neiging hebben om zich kwalijk te gedragen als ze zich kunnen verstoppen achter de anonimiteit", schrijft Snapchat vandaag.

Snap Kit

Daarnaast mogen apps van derden die het vinden van vrienden faciliteren vanaf nu geen gebruikers onder de 18 meer toelaten. Snap hoopt daarmee jongeren beter te kunnen beschermen. Dat zou bovendien beter passen bij Snapchat, "dat bedoeld is voor de communicatie tussen vrienden die elkaar al kennen".

Zo'n 1.500 ontwikkelaars maken gebruik van Snap Kit, waarvan zo'n 2 procent getroffen worden door het verbod op anonieme berichten, schrijft techsite The Verge. Snap Kit maakt het mogelijk om apps op verschillende manieren met Snapchat te verbinden, bijvoorbeeld om momenten uit de app via Snapchat te delen, om gebruikers via Snapchat te laten inloggen, of om Bitmoji-stickers in de app te gebruiken.

Snapchat houdt toezicht op alle apps die meedoen via Snap Kit.

Voor wie is deze nieuwe iPhone bedoeld?