© Polyphony Digital

Gran Turismo 7 weer online na storing van 30 uur

Een screenshot van Gran Turismo 7

Foute update

Gran Turismo 7 weer online na storing van 30 uur

18-03-2022 16:49 Laatste update: 17:46

De populaire racegame Gran Turismo 7 is weer online nadat het zo’n 30 uur lang niet beschikbaar was. De online-modus was niet toegankelijk nadat de game foutief werd geüpdatet.

Grote delen van het spel, inclusief de zogenaamde carrièremodus en de multiplayer, waren gedurende de storing niet beschikbaar. Bovendien duurde het meer dan 24 uur voordat spelers nieuws kregen over een mogelijke oplossing. Door de storing bleven spelers achter met een gelimiteerde offline versie van het spel.

Ontwikkelaar Polyphony Digital heeft zich intussen in een blogpost verontschuldigd voor de problemen. Gran Turismo 7 is nu weer beschikbaar nadat een nieuwe update correct werd geïnstalleerd. 

"Vlak voor de release van de 1.07-update ontdekten we een probleem waarbij het spel in sommige gevallen niet goed meer zou opstarten", zei Kazunori Yamauchi, de ceo van Polyphony Digital, in de blogpost. "Het probleem werd niet gevonden tijdens tests voorafgaand aan de release."

Om de gegevens van spelers veilig te kunnen stellen, besloot het bedrijf om de update te onderbreken en een nieuwe 1.08 versie te maken. 

Spelers boos om veranderingen

De storing is niet het enige dat de spelers van Gran Turismo 7 dwarszit. Door de nieuwe update worden de beloningen voor sommige evenementen verkleind, waardoor spelers langer moeten sparen om bepaalde auto’s te kopen. 

Boze gebruikers uitten hun ongenoegen de afgelopen dagen al op Twitter. Ook krijgt het spel massaal slechte gebruikersreviews op Metacritic. De score bereikte eerder vandaag 3.0 op 10, een absoluut laagtepunt voor de populaire racegame.

Yamauchi zegt dat de prijzen van auto’s overeen moeten komen met hun echte tegenhangers. "De prijs van auto's is een belangrijk element dat hun waarde en schaarste overbrengt.”

Bekijk ook: