Navigeren

Google Maps is veruit de populairste reisapp van Nederland

21 maart 2022 om 23:24
Laatste update: 22 maart 2022 om 06:00

Nederlanders gebruiken het vaakst Google Maps om onderweg te navigeren. Zowel ouderen als jongeren gebruiken de Google-app, die met afstand de meest gebruikte reisapp in ons land is.

57 procent van de Nederlanders geeft aan Google Maps onderweg te gebruiken. Dat blijkt een representatief onderzoek van Multiscope. Google Maps is populair bij alle leeftijdsgroepen. Zo gebruikt bijna 50 procent van de 50-plussers Google Maps en in de leeftijdscategorie van 18 tot 34 jaar loopt dit op tot 67 procent.

Automobilisten kiezen, behalve voor Google Maps, regelmatig voor Flitsmeister (17 procent) en Parkmobile (16 procent). Onder 50-plussers gebruikt 15 procent regelmatig de app ANWB Onderweg. 

Ook veel gebruikt door Nederlandse automobilisten zijn TomTom Mydrive (9%), Yellowbrick (8%) en Waze (7%). Die laatste app werd jaren geleden overgenomen door Google. Opvallend is dat Apple Maps de top-10 van reisapps in Nederland niet heeft gehaald.

Openbaar vervoer en deelmobiliteit

De apps NS Reisplanner (34 procent) en 9292OV (31 procent) scoren het beste onder regelmatige gebruikers van het openbaar vervoer. Van de vaste ov-reizigers gebruikt zo’n driekwart deze twee apps.

Onder Nederlandse gebruikers van zogeheten deelmobiliteit, zoals deelfietsen, deelauto's en deelscooters, is de NS dankzij de OV-fiets het populairst, bleek onlangs al. Daarna volgden achtereenvolgens GO Sharing, Uber, Snappcar en Felyx.

Kijk ook: wat is de beste gratis navigatie-app?