© Zoom

Op Zoom is je gezicht nu te veranderen in een dier
Videobellen met collega's

Op Zoom is je gezicht nu te veranderen in een dier

23-03-2022 09:22 Laatste update: 09:22

Videobeldienst Zoom heeft een nieuwe functie toegevoegd die gebruikers hun gezicht laat veranderen in allerlei dieren. Dat moet de stemming tijdens videovergaderingen luchtiger maken, zegt het bedrijf.

De nieuwe functie biedt verschillende avatars aan die het hele gezicht bedekken. Gebruikers kunnen kiezen uit allerlei dieren, zoals een hond, een konijn of een kat, die bovendien gezichtsuitdrukkingen kunnen nabootsen. De filters zijn beschikbaar voor iedere gebruiker die versie 5.10 van Zoom heeft geïnstalleerd.

In een blogpost zegt het bedrijf dat de functionaliteit ervoor moet zorgen dat online vergaderingen luchtiger en vrolijker zullen worden. Ook zou het ervoor moeten zorgen dat kinderen zich meer op hun gemak voelen wanneer ze bijvoorbeeld videobellen met een kinderarts. 

Bovendien zou de app de zogenaamde ‘Zoom-moeheid’ moeten verminderen. Onderzoeken tonen aan dat online-vergaderingen vermoeiender zouden kunnen zijn dan hun tegenhangers in het echt. Dat komt omdat mensen continu moeten nakijken of ze wel presentabel zijn. Door het gebruik van een dier als avatar zou dat probleem deels kunnen worden opgelost.

Beschikbaar voor Windows en macOS

De nieuwe feature is beschikbaar voor alle gebruikers van Windows, macOS en iOS-mobile. Om de avatars te gebruiken moet Zoom geüpdatet zijn naar versie 5.10 en moet de functionaliteit zijn aangezet door de eigenaar van de vergadering. 

Je kan het filter aanzetten door de videofunctie eerst uit te zetten en vervolgens naar video-opties te gaan. Bij ‘achtergrond en filters’ kun je dan vervolgens kiezen voor de tab ‘avatars’. Daar kun je kiezen uit een aantal dieren. 

Zoom zegt dat het in de toekomst meer filters zal aanbieden, maar voorlopig is het nog niet bekend wat dat exact inhoudt of wanneer die worden toegevoegd. 

Filters en effecten

Tot nu toe was het alleen mogelijk om de achtergrond te veranderen en om Snapchat-achtige filters te gebruiken. Gebruikers konden bijvoorbeeld al een feesthoedje of een mondmasker op hun gezicht laten verschijnen.

De nieuwe avatars gaan een stapje verder. Niet alleen het volledige gezicht, maar ook het lichaam wordt verborgen. Zoom zegt wel dat het geen "gegevens over uw gezicht of gelaatstrekken" zal opslaan als mensen de feature gebruiken.

Bekijk ook: vergaderen in de metaverse