© Nintendo

nintendo stelt legend of zelda opvolger breath of the wild
Volgend jaar

Nintendo stelt opvolger Zelda-hit Breath of the Wild uit

29 maart om 17:43
Laatste update: 29 maart om 17:47

Nintendo stelt de opvolger van zijn razendpopulaire Zelda-game Breath of the Wild uit naar volgend jaar.

Dat maakte producent Eiji Aonuma vandaag bekend in een video op YouTube. In eerste instantie stond de game gepland voor ergens eind dit jaar, maar dat zal nu 'in de lente van 2023' worden.

"Om ervoor te zorgen dat deze game iets bijzonders wordt, blijft het hele team hard werken aan deze game", belooft Aonuma. 

Aonuma biedt in het filmpje verder zijn excuses aan. Daarnaast liet hij wat beelden zien aan het spel, dat volgens hem "zowel op het land als in de lucht" plaatsvindt.

"Maar deze uitgebreide wereld rijkt nog verder dan dat", zegt Aonuma. Hij noemt verdere gameplaytoevoegingen in het algemeen, maar geeft verder geen details.

Grote impact Breath of the Wild

Legend of Zelda: Breath of the Wild maakte een enorme impact toen de game in 2017 op de markt kwam. De game werd geroemd om zijn open wereld, die niet volgebouwd is met activiteiten op een kaart, maar die het juist beloont om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

De invloed van Breath of the Wild is inmiddels ook in nieuwe games te voelen. Zo pakt de recente hit Elden Ring zijn open wereld op een soortgelijke manier als de Zelda-game aan, en rukt de zweefvlieger op als voertuig in dit soort games. 

De Zelda-titel is inmiddels 25 miljoen keer verkocht wereldwijd, en behaalde op recensieverzamelsite Metacritic een torenhoge score van 97 van de 100 punten.

Is de Nintendo Switch OLED-editie de moeite waard?