Hackers stelen 600 miljoen dollar aan cryptovaluta bij game
'Grootste crypto-hack'

Hackers stelen 600 miljoen dollar aan cryptovaluta bij game

29-03-2022 22:08 Laatste update: 22:11

Hackers hebben zo'n 625 miljoen dollar, omgerekend zo'n 560 miljoen euro, gestolen van het blockchainnetwerk Ronin dat gekoppeld is aan de game Axie Infinity. Het zou gaan om de grootste crypto-diefstal tot nu toe.

De hack gebeurde al op 23 maart, maar werd pas dinsdag ontdekt

Axie Infinity maakt gebruik van cryptovaluta. De hack gebeurde in een gedeelte van het spel waarvan de software nog niet altijd even betrouwbaar is. Veel van de software wordt niet gecontroleerd, waardoor hackers makkelijk zwakheden in de computercodes kunnen uitbuiten. Met een specifiek stukje software van de game kan veel cryptovaluta worden verplaatst, maar het is vaak niet duidelijk wie de transacties precies goedkeurt.

Privésleutels

Analysebureau Elliptic zegt dat de hackers speciale privésleutels van vijf personen die transacties goedkeuren hebben weten te bemachtigen. Experts roepen nu op tot het inbouwen van een systeem om ongeoorloofde transacties te kunnen volgen.

Er wordt nu gekeken waar het gestolen geld eventueel naartoe verplaatst wordt. Dat wordt in de gaten gehouden met grote platformen waar cryptovaluta op verhandeld worden en door marktonderzoeker Chainalysis. Ronin zegt ook samen te werken met de politie.

De grootste crypto-diefstal

Volgens Comparitech is dit de grootste crypto-diefstal tot nu toe. In februari vond een soortgelijke diefstal plaats op een ander blockchainplatform, Wormhole. Daarbij werd zo'n 300 miljoen dollar aan cryptovaluta buitgemaakt.

In augustus vorig jaar werd 610 miljoen dollar buitgemaakt bij Poly Network, maar de hacker besloot bijna alles weer terug te geven.