tv zenders kijken streamen nl ziet nlziet
NLZiet niets

Storing tv-dienst NLZiet na anderhalve dag bijna opgelost

31 maart 2022 om 12:55
Laatste update: 31 maart 2022 om 14:52

De streamingdienst NLZiet kampte sinds woensdagochtend met een storing, waardoor abonnees geen tv-zenders konden kijken. Een deel van de zenders is sinds vanmiddag weer beschikbaar.

De storing bij NLZiet werd veroorzaakt door een defect onderdeel in het netwerk van leverancier Red Bee Media in Hilversum, bevestigde een woordvoerder van dat bedrijf. 

Volgens meldingen op AlleStoringen.nl begon de storing woensdagochtend rond 6 uur. In de nacht van woensdag op donderdag beloofde de streamingdienst dat de storing zou worden opgelost, maar dat bleek niet te zijn gelukt. "We zijn druk bezig met het opzetten van een alternatieve route", aldus NLZiet.

Rond half 3 op donderdagmiddag kwamen de eerste zenders weer beschikbaar. Meerdere zenders van NPO, RTL en Talpa waren toen weer te bekijken. De rest van de zenders volgt later vandaag, laat NLZiet weten. "We verwachten dat (helaas in een laag tempo) de verdere kanalen één voor één beschikbaar zullen komen." 

Wel on-demand kijken

NLZiet-gebruikers konden tijdens de storing nog wel on-demand kijken, omdat de dienst daarvoor een andere aanlevering gebruikt. Veel programma's komen kort na de uitzending al on-demand beschikbaar.

Met NLZiet zijn in totaal 37 tv-zenders te streamen. De dienst biedt zenders van onder andere NPO, RTL, Talpa, de regiozenders en de Vlaamse VRT. Naast live-zenders zijn er ook ruim 200.000 programma's terug te kijken. 

Luister ook: