Scifi-schrijver Sanderson verplettert Kickstarter-record
Crowdfunding

Scifi-schrijver Sanderson verplettert Kickstarter-record

01-04-2022 19:22 Laatste update: 21:42

Het record voor het meest succesvolle Kickstarter-crowdfundingproject is verbroken: een Kickstarter van de Amerikaanse sciencefictionschrijver Brandon Sanderson sleepte 41 miljoen dollar (37 miljoen euro) binnen.

Het vorige record stond op naam van smartwatch Pebble in 2015: 20 miljoen dollar. Met de Kickerstarter wil Sanderson genoeg geld binnenhalen om vier nog niet aangekondigde boeken uit te brengen in 2023, schrijft onder andere Engadget.

Sanderson is onder andere bekend van zijn Mistborn en Stormlight-series. Ook schreef hij de laatste boeken van de Wheel of Time-reeks, waar inmiddels een serie van te zien is op Amazon Prime, nadat de oorspronkelijke auteur Robert Jordan was overleden. 

Hij staat bekend als schrijver die ongelofelijk snel kan werken. Sinds zijn debuut in 2005 zijn er wereldwijd zo'n 21 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.

Doneren aan andere boekencampagnes

Om de succesvolle campagne te vieren kondigde het team van Sanderson enkele dagen geleden aan dat het geld zou geven aan alle boekcampagnes op Kickstarter die niet te pornografisch zijn of de regels van Kickstarter overtreden. Hij maakte een video van zijn actie en linkte een vijftiental projecten die nog geld kunnen gebruiken. In totaal doneerde Sanderson aan zo'n 300 campagnes.

De nieuwe boeken van Sanderson zullen in de loop van 2023 verstuurd worden naar iedereen die een donatie deed aan zijn coampagne. 
 

De Mac Studio is (meestal) geweldig