Helft eigenaren cryptomunten kocht ze vorig jaar voor het eerst
Cryptomunten

Helft eigenaren cryptomunten kocht ze vorig jaar voor het eerst

04-04-2022 07:25 Laatste update: 07:25

Bijna de helft van de eigenaren van cryptomunten in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika kocht die vorig jaar voor het eerst.

Dat meldt cryptobeurs Gemini op basis van onderzoek onder bijna 30.000 mensen in twintig landen. Een van de conclusies is dat hoge inflatie het bezit van digitale valuta zoals de bitcoin heeft gestimuleerd.

Brazilië en Indonesië zijn volgens Gemini de landen waar in verhouding de meeste mensen crypto in bezit hebben. Het zou daar gaan om zeker twee op de vijf mensen. De waarde van de Indonesische roepia is de afgelopen tien jaar fors gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Zo'n 20 procent van de Amerikanen bezit cryptomunten.

Bitcoin werd in 2021 ruim 60 procent meer waard. De belangrijkste digitale munt bereikte in november vorig jaar een recordhoogte van meer dan 69.000 dollar. Sindsdien is de koers met ongeveer een derde gezakt.  

Nederland is niet meegenomen in het onderzoek. Volgens de AFM heeft 8 procent van alle Nederlanders boven de 18 jaar crypto's in zijn bezit: bijna 1,2 miljoen mensen.