MacBook Pro's pas in juni geleverd door Chinese lockdowns
Averij Apple-productie

MacBook Pro's pas in juni geleverd door Chinese lockdowns

14-04-2022 08:46 Laatste update: 08:53

Kopers van nieuwe MacBook Pro's moeten langer wachten op de levering van hun laptops. Apple heeft last van productieproblemen in China als gevolg van de corona-lockdowns.

Wie nu een van de nieuwste high-end uitvoeringen van de MacBook Pro bestelt, krijg deze pas in juni geleverd. Andere varianten van de 14 en 16 inch MacBook Pro's worden op zijn vroegst eind mei bezorgd. De wachttijden zijn de afgelopen dagen flink opgelopen, meldt Bloomberg. 

Apple worstelt met problemen in zijn toeleveringsketen door het coronavirus. Vooral omdat China een beleid van zero tolerance voert wat betreft het virus. Meerdere Chinese producenten hebben op last van de overheid de productie stilgelegd.

De lange levertijden gelden vooral voor de nieuwe 14 en 16 inch MacBook Pro's met de M1 Pro en M1 Max-chips. Ook de geavanceerde versie van de nieuwe Mac Studio-desktopcomputer wordt pas in de tweede helft van juni geleverd.

Levering iPhones nog niet vertraagd

De grote Apple-leverancier Pegatron legde dinsdag het werk stil in zijn iPhone-fabrieken in Shanghai en Kunshan, maar de iPhone-leveringen lijken voorlopig nog weinig vertraging op te lopen. 

Apple maakt op 28 april zijn kwartaalresultaten bekend. Dan wordt mogelijk ook meer duidelijk over de problemen bij toeleveranciers.

Getest: de nieuwe MacBook Pro