© Microsoft

Microsoft wil advertenties in Xbox-games plaatsen
Xbox

Microsoft wil advertenties in Xbox-games plaatsen

18-04-2022 18:20 Laatste update: 18:20

Microsoft zou aan een manier werken om advertenties in free-to-play-games te tonen, zonder dat het de speelervaring verpest.

Games voor Xbox die gratis zijn te spelen, krijgen binnenkort mogelijk reclames. Microsoft zou aan een manier werken om advertenties in deze free-to-play-games te stoppen. Dat blijkt uit een verslag van Business Insider

Microsoft wil een selectie aan merken de mogelijkheid geven om advertenties in Xbox-games te tonen. Deze reclame zou niet in de weg moeten zitten van de speelervaring en enkel op een beperkt aantal plekken getoond worden. 

Billboards

Volgens het verslag worden de reclames bijvoorbeeld als billboards langs racetracks getoond, of als video's in een lobby waar gamers wachten op het volgende potje. Microsoft zou in het derde kwartaal van dit jaar willen starten met de advertenties.

Opvallend is dat volgens de bronnen van Business Insider Microsoft geen deel van de inkomsten in eigen zak steekt, maar die verdeelt tussen de gamemaker en het advertentiebedrijf. Het doel zou zijn om makers van free-to-play-games meer mogelijkheden te geven om geld te verdienen.

IKEA-gamespullen getest

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s