© Ziggo

Ziggo komt met kleine mediabox bij goedkoper abonnement
Mediabox Next Mini

Ziggo levert nieuwe mini-mediabox bij goedkope abonnementen

19 april om 14:00
Laatste update: 19 april om 14:18

Ziggo heeft de kleinere settopbox Mediabox Next Mini aangekondigd. De lichte en zuinigere mediabox ondersteunt de 4K-beeldkwaliteit en heeft geen coax-aansluiting.

De Mediabox Next Mini is vanaf vandaag inbegrepen bij TV Start, het goedkoopste van de drie tv-pakketten. "Met de Next Mini is 4K-kijkervaring nu standaard in alle pakketten", zegt Ziggo. 

Net als de Mediabox Next, die sinds 2019 wordt geleverd, biedt de Mini-versie ook spraakbediening en toegang tot apps als YouTube, Videoland, Netflix en Viaplay. De Mediabox Next Mini weegt minder dan 100 gram en is volgens Ziggo 'deels gemaakt van duurzaam materiaal'.

Voor kijken in 4K-kwaliteit, ook wel ultra-hd genoemd, is naast een mediabox ook een 4K-tv nodig. Bij Ziggo is Love Nature de enige 4K-zender en er zijn enkele films en voetbalwedstrijden te zien in 4K. Het meeste 4K-aanbod komt van de streamingdiensten. 

Introductie in fases

Volgens het bedrijf wordt de Next Mini 'gefaseerd geïntroduceerd'. De kleinere mediabox is eerst beschikbaar voor klanten met het pakket TV Start. Een woordvoerder verwacht dat de Next Mini 'rond juli' ook voor klanten met TV Complete en TV Max beschikbaar komt.

Geen coax, ook voor tweede tv

De nieuwe settopbox heeft geen zonder coax-aansluiting en levert het tv-signaal via internet. Het stroomverbruik van de Next Mini is bij gebruik tussen 2,5 en 5 Watt en in stand-by tussen 0,4 en 2,5 Watt.

Bestaande Ziggo-klanten met het TV Start-pakket kunnen hun Mediabox XL omruilen voor een Next Mini en betalen daarvoor 19,95 euro activatiekosten. Klanten met TV Complete en TV Max die switchen naar het goedkopere TV Start behouden volgens een woordvoerder hun huidige Mediabox Next.

De Next Mini is ook te huren voor een tweede of derde televisie in huis, wat 4 euro per maand kost. Dat is sinds vandaag al wel mogelijk voor klanten met de abonnementen TV Complete en TV Max.