Videochat

Zoom laat je ook op pc een duimpje-omhoog sturen met je duim

© Zoom

zoom gebaarherkenning whiteboard emoji pc mac
20 april om 17:17
Laatste update: 20 april om 17:22

Zoom-gebruikers kunnen vanaf vandaag ook op pc en Mac bepaalde emoji's versturen door te gebaren naar de webcam.

Het was al langer mogelijk om op iPads en iPhones reacties te versturen met een simpel gebaar. Houd je je hand op voor je webcam, dan verschijnt de 'hand omhoog'-emoji. Steek je je duim omhoog, dan wordt die eomji verstuurd. 

Zoom introduceerde deze mogelijkheid in augustus vorig jaar, en heeft sindsdien geen andere emoji's meer toegevoegd. Wel komt er nu dus ondersteuning voor pc en Mac bij.

De functie is bedoeld om het mogelijk te maken op een spreker te reageren zonder onmiddellijk de vergadering of speech te verstoren. De 'hand omhoog'-emoji verstuurt bijvoorbeeld het signaal dat je graag iets wil zeggen.

Wil je gebruik maken van gebarenherkenning, dan moet je deze optie wel eerst aanzetten binnen Zoom. 

Zoom Whiteboard uitgebreid

Naast deze mogelijkheid kondigde Zoom gisteren aan dat Zoom Whiteboard nu door iedereen op elk moment gebruikt kan worden, op vrijwel alle apparaten en in alle populaire browsers. Gebruikers kunnen samen op het Whiteboard aantekeningen maken.

Een Whiteboard is nu dus niet alleen te gebruiken tijdens de videochat: gebruikers kunnen elkaar ook buiten chats om toegang geven tot hetzelfde bord. Je kan afbeeldingen toevoegen, vormen tekenen, en notities maken op het Whiteboard.

Is smart home gemakkelijker met Matter?