Vibe

Twitter werkt aan nog meer nieuwe functies, zoals statusupdates

22 april 2022 om 17:32
Laatste update: 22 april 2022 om 17:36

Ben je naar muziek aan het luisteren of aan het winkelen? Dan kun je dat straks niet alleen in je status op WhatsApp en Slack aangeven, maar misschien ook op Twitter.

Techblogger Jane Manchun Wong, die regelmatig sporen van nieuwe functies apps weet te vinden, trof een 'Vibe' functie aan bij Twitter. De app stelt daarbij de vraag 'What are you doing?' (Wat ben je aan het doen?) en biedt vervolgens een ruimte om zelf een status in te vullen of om uit een reeks bestaande opties te kiezen.

Je kan bijvoorbeeld aangeven dat je noodles aan het eten bent, of dat je op de snelweg aan het rijden bent. Het zijn opties die de meeste internetgebruikers wel zullen herkennen van apps als Facebook of WhatsApp.

Het is niet duidelijk of Twitter de functie daadwerkelijk gaat testen, laat staan in gebruik neemt. 

Knop voor ondertitels

Waar Twitter wel open over is, is dat het experimenteert met een manier om ondertitels bij video's aan en uit te zetten. Sommige gebruikers krijgen vanaf nu op iOS een 'CC' knop bovenin de rechterhoek van een video te zien.

Klik je daarop, dan verschijnen ondertitels bij de video. Klik je daar opnieuw op, dan verdwijnen de ondertitels weer.

Het is een vrij kleine toevoeging. Twitter rolt de laatste tijd meer van dit soort kleine verbeteringen uit: zo is het nu gemakkelijker om een afbeelding van een goede uitlegtekst te voorzien.

Dit, en de ondertitelingsoptie, maken het gemakkelijker voor slechtzienden en slechthorenden om gebruik te maken van het sociale mediaplatform. Twitter werkt daarnaast ook al enige tijd aan een mogelijkheid om tweets na plaatsing aan te passen.
 

Elektrisch rijden is veel goedkoper